Hoefnet


Boedapest: flitsende start voor Koos de Ronde

03-12-2011

Koos de Ronde is flitsend van start gegaan in de warming up wedstrijd van de FEI Wereldbeker vierspannen in Boedapest. De Ronde versloeg de tijd van top favoriet Boyd Exell met vijf seconden en sleepte de overwinning in de wacht. Exell werd tweede, voor Jozsef Dobrovitz.

Koos de Ronde had de schimmelruin Night voorop ingespannen in plaats van de snelle Charly: "Met Charly kan ik iets beter acceleren, maar met Night voorop loopt het span heel stabiel. Het voelde erg goed aan en ik ben super tevreden!".
Boyd Exell moest zijn reserve achterpaard voorop inzetten nadat de 17-jarige ruin Spitfire vanmiddag niet door de keuring was gekomen: "Het is waarschijnlijk een ontsteking in zijn hoef," vertelt Exell. "Maar Clinton heeft het prima gedaan."
De wild card menners deden het vandaag iets minder in de Laszlo Papp Arena. Jozsef Dobrovitz jr. liep extra strafpunten op toen hij een verkeerde poort reed en zijn collega Jozsef Scheik werd gediskwalificeerd nadat hij een poort was vergeten.

Helaas was de startlijst die in Boedapest werd verspreid niet de juiste waardoor de deelnemers in een andere volgorde dan gepland in de piste verschenen.

Kijk hier de beelden terug van de live stream.

Uitslag warm up:


1. Koos de Ronde (NED) 124,19 (5)

2. Boyd Exell (AUS) 129,38 (5)

3. Jozsef Dobrovitz (HUN) 136,84 (10)

4. Zoltan Lazar (HUN) 147,20 (5)

5. Werner Ulrich (SUI) 148,60 (10)

6. Jozsef Dobrovitz jr. (HUN) 158,89 (15)

7. Jozsef Scheik (HUN) EL

Officiële uitslagen