Gemeente Den Haag

Jazz in Kurhaus met Benjamin Herman

Altsaxofonist Benjamin Herman is onder andere bekend van New Cool Collective. Op 5 december staat hij met gitarist Jesse van Ruller, hammondfenomeen Carlo de Wijs en topdrummer Cyril Directie in het Kurhaus.
Benjamin Herman (bron: www.muziekcentrumnederland.nl)

Benjamin Herman staat bekend als één van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland. Hij is altijd in voor invloeden van buiten het jazzwereldje. Het is mede aan hem te danken dat de scheidslijnen tussen traditionele en vrije jazz, kunst en entertainment, jonge en oudere musici de afgelopen jaren in Nederland zijn vervaagd.

Jazz terug in het nachtleven

Als co-oprichter van New Cool Collective bracht hij jazz terug naar het actuele nachtleven. Hij speelt als gastmuzikant bebop-licks bij bekende pop-acts en stelt bands samen waarin de alternatieve impro-generatie en de bop-scene elkaar ontmoeten. Oude helden als Jules Deelder, Remco Campert, Misha Mengelberg en de Britse pianist Stan Tracey stelt hij voor aan een jong publiek.

In het Kurhaus staat hij met internationaal icoon van de jazzgitaar, Jesse van Ruller, hammondfenomeen Carlo de Wijs die de Hammondtraditie graag vermengt met hedendaagse technologie en funk-, pop- en gospelinvloeden en veelzijdige Cyril Directie, die onder andere bij Kane, Ruth Jacott en Candy Dulfer drumde.

* Steigenberger Kurhaushotel Scheveningen, maandag 5 december, 20.15 (zaal open 19.30 uur). Entree: EUR15, studenten/ooievaarspas EUR 8. Reserveringen/informatie via telefoon (070) 356 09 97 of via e-mail: info@prospero.nu