Universiteit Twente

Cultuur: Greg Shapiro - How to be Orange

05 december 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

In `How to Be Orange' geeft Shapiro een masterclass over de Nederlandse identiteit en worden Nederlanders geconfronteerd met hun eigen `inburgeringscursus'. Met op deze 5 december natuurlijk extra aandacht voor ons Sinterklaasfeest!

Gregory Shapiro - TheAmericanNederlander - is bekend van 'Comedy Central News,' BoomChicago, en van BNR Nieuwsradio met Humberto Tan.

Na bijna 20 jaar in Nederland bekijkt Greg Shapiro de Nederlandse cultuur vanuit zijn eigen Amerikaanse achtergrond. Hij stelt zichzelf de vraag: Hoe kan je over de Nederlandse identiteit leren, wanneer de Nederlanders zelf een identiteitscrisis hebben?

'Shapiro dendert met 130 km per uur door de poldercultuur. Hij deelt rake klappen uit, maar verbaasd zich - verassend genoeg - dat allochtonen vaak trotser zijn op Nederland dan autochtonen.' Het Parool

'Het aardige is dat hij door zijn lange verblijf in Europa goed op de hoogte is van de lokale politiek. Daarnaast heeft hij een weldadig relativerende visie op zijn geboorteland ontwikkeld.' De Volkskrant

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.