Rochdale


29 november 2011

Schoenenactie in West op 5 december

Woningstichting Rochdale pakt met een actie die meteen als pilot dient het 'schoenenprobleem' aan in West.

Stapels schoenen liggen regelmatig verspreid in de trappenhuizen waardoor de doorgang voor bewoners en zelfs voor nooddiensten wordt versperd. Schoenenkasten die bewoners zelf hebben neergezet, voldoen niet altijd aan de veiligheidsvoorwaarden. Op 5 december start Rochdale een pilot om te zorgen dat er geen losse schoenen of allerhande schoenenrekken in de trappenhuizen meer rondslingeren. De titel van deze actie ligt voor de hand: 'Kom er eens kijken wat er in mijn schoentje zit'.

Folder en chocoladeletter

De wijkbeheerders stoppen op deze feestelijke dag een folder over deze actie in (waar anders?) de schoenen van de bewoners van de Akbarstraat, de Schaapherderstraat en de Wiltzanghlaan in Amsterdam West. Gezien deze feestelijke dag wordt er ook een chocoladeletter bijgedaan. Rochdale wil hiermee aan de bewoners duidelijk maken welke mogelijkheden er zijn om een schoenenkast aan te schaffen waar ze hun schoenen netjes en veilig voor buren en nooddiensten in op kunnen bergen. Als men zich niet houdt aan deze voorwaarden, en de wijkbeheer-ders treffen de verkeerde kastjes of toch nog losse schoenen aan, worden deze verwijderd. De kosten hiervan worden in rekening gebracht aan de bewoners.

Zelf plaatsen
Negentig procent van alle bewoners in de genoemde complexen zijn van allochtone herkomst (Turks of Marokkaans), waarvan het merendeel ook Nederlands spreekt. Bewoners mogen zelf een schoenenkast aanschaffen voor in het trappenhuis als deze aan een aantal voorwaarden voldoet. De belangrijkste voorwaarde is dat de kast niet groter is dan 50 cm breed; 15 cm diep en 200 cm hoog. Als het experiment succes heeft, wil Rochdale deze actie uitbreiden.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.