Gemeente Breda

Opknappen speelplaats IJsselplein
De Gemeente Breda start op maandag 5 december met het renoveren van de speelplaats op het IJsselplein. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer drie weken.

Waarom

Op verzoek van de kinderen en de bewoners uit de buurt gaat de gemeente de speelplaats opknappen. De toestellen op de speelplaats en het hekwerk eromheen zijn versleten.

Wat gaat er gebeuren

Tijdens de inloopbijeenkomst van 17 mei hebben de bewoners gekozen voor een speelplaats volgens het principe `kindnatuurlijk spelen'. Dit betekent dat de speelplaats, naast de traditionele speelstoestellen, niveauverschillen krijgt en er zwerfkeien en stapstenen worden gelegd.

De renovatie van de speelplaats begint met het verwijderen van het speeltoestellen en het aanpassen van de bestrating. Daarna worden de niveauverschillen, de zwerfkeien en de stapstenen aangebracht. Op verzoek van de bewoners komt er kunstgras onder de speeltoestellen en gaat de glijbaanheuvel naar een andere plaats. Daarna worden een oude schommel, een nieuwe glijbaan en klimbol geplaatst. Tenslotte krijgt de beplanting bij de uitgang van de speeltuin aan de Rijnstraat een snoeibeurt. Op de tekening bij het Breda bericht op www.breda.nl kunt u zien hoe de speelplaats eruit komt te zien.

De gemeente vraagt u begrip

De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden hinder opleveren, maar proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip. Als u in het bezit bent van een auto, wilt u deze dan zodanig parkeren dat u de werkzaamheden niet hindert.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de mevrouw M. Verstraaten van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 37 63, e-mailadres mmfc.verstraaten@breda.nl

Vragen aan de gemeente?

CAPTION: Bijlagentabel

Bijlage Grootte breda_bericht_ijsselplein_2011_2_tek.pdf... 1.08 MB

Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.