ProRail

Persbericht

30-11-2011

Overweg Fortweg van 5 tot 19 december afgesloten


- ProRail bouwt onderdoorgang spoor af

- Omleidingsroute voor alle verkeer tussen 5 en 19 december Nog een paar weken en dan is de overweg aan de Fortweg in Utrecht geschiedenis. ProRail bouwt komende weken de onderdoorgang af. Hierdoor is de overweg van 5 tot 19 december afgesloten voor alle verkeer. Vanaf maandag 19 december is de onderdoorgang open en hoeven auto's en fietsers niet meer te wachten voor dichte spoorbomen.

Steeds meer mensen in de regio Utrecht nemen de trein. Tussen Utrecht Lunetten en Houten worden de sporen verdubbeld waardoor er straks meer treinen in de regio Utrecht kunnen rijden. Met het project Randstadspoor zorgt Prorail voor een betere bereikbaarheid van Utrecht. Ook zijn er nieuwe stations gebouwd zoals Utrecht Terwijde, Utrecht Zuilen, station Vleuten en station Houten Castellum. Eind 2012 gaat station Leidsche Rijn in gebruik en is het keerspoor bij Woerden klaar.

Station Vaartsche Rijn wordt eind 2015 geopend.

Omleidingen auto- en fietsverkeer

De nieuwe onderdoorgang Fortweg wordt afgebouwd en aangesloten op het wegennet. Hierdoor zijn de overweg Fortweg en de omliggende wegen van maandag 05 december 07:00 uur tot uiterlijk maandag 19 december 07:00 uur afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid. De omleidingen staan aangegeven met gele borden.

Omleiding vanuit Houten

Vanuit Houten kunnen fietsers richting Utrecht Uithof via het Fectiopad, de Marsdijk en de Achterdijk. Fietsers naar de westkant van Utrecht volgen de route Lobbendijk, Oud Wulfseweg, Utrechtseweg, Fortweg en Oude Mereveldseweg. Autoverkeer rijdt tijdens de omleiding via de Houtenseweg en de Achterdijk.

Omleiding vanuit Bunnik richting Houten

Fietsers vanuit Bunnik naar Houten kunnen via de Marsdijk en het Fectiopad naar Houten. Autoverkeer moet tijdens de omleiding via de Achterdijk en de Houtenseweg.

Kijk voor meer informatie op www.prorail.nl/randstadspoor.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.overwegfortwegvan5tot19december afgesloten&category=Regionaal]