Reactie RMU op 'De Nieuwe Vakbeweging'

Persbericht van Reformatorisch Maatschappelijke Unie

De RMU kijkt met belangstelling naar de ideeën over De Nieuwe Vakbeweging, die werknemers wil organiseren rond beroepsgroepen. Het is opmerkelijk dat gekozen lijkt te worden voor een structuur, die vanaf de oprichting van de RMU ook uitgangspunt is geweest: leden organiseren rond beroepsgroepen oftewel sectoren.

De RMU gaat er vanuit dat er voor op identiteit gebaseerde belangenbehartiging altijd ruimte zal blijven bestaan. De RMU vraagt zich wel met enige bezorgdheid af wat de gevolgen van deze vernieuwing zullen zijn voor het moeizaam bereikte pensioenakkoord.

Over de RMU
De RMU is een belangenorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen. De RMU telt ruim 16.000 leden. De RMU komt op voor de individuele en collectieve belangen van haar leden door middel van informatie, deskundig advies en (juridische) hulp. Tevens stimuleert de RMU bezinning over actuele sociaal-maatschappelijke onderwerpen en draagt zij haar visie uit in politiek en samenleving. Daarnaast bevordert de RMU vanuit de unie-gedachte de samenwerking tussen werkgevers en werknemers. Bij haar activiteiten laat de RMU zich leiden door de Bijbel.

Links:
http://www.rmu.org



Razende Robot Reporter