Politie Gelderland-Midden

Twee jongens aangehouden op verdenking van straatroven
Publicatiedatum: 5-12-2011 9:50:47

ARNHEM - De politie heeft op 5 december rond 04.30 uur twee jongens uit Arnhem aangehouden, die verdacht worden van het plegen van twee straatroven kort ervoor.

In beide gevallen lukte het de verdachten niet om buit te bemachtigen. Beide straatroven zouden hebben plaatsgevonden in de Varkensstraat in Arnhem. In één geval werd een 31-jarige vrouw geslagen, waarna de twee vertrokken. Daarnaast ontving de meldkamer nog een melding van een 34-jarige vrouw uit Oosterbeek, maar daarover ontbreken nadere bijzonderheden.

Aanhoudingen
In ieder geval kon de politie snel ter plaatse komen. In de Rijnstraat kwam een verdachte aanfietsen, die -bij het zien van de politie- een vreemde stuurbeweging maakte, waardoor een aanrijding met de politie-auto niet kon worden voorkomen. De 17-jarige raakte niet gewond en kon worden aangehouden.
Een andere politie-ambtenaar zag de andere verdachte wegfietsen en zette een achtervolging te voet in. De politie-ambtenaar zag de jongen de Coehoornstraat infietsen; daar aangekomen zag de agent de verdachte lopen in de Vijfzinnenstraat. Na een korte achtervolging te voet kon de jongen worden aangehouden.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. (2011139755 - rl)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---