Vlaamse Overheid

peterschapsprojecten


1,2 miljoen euro voor nieuwe peterschapsprojecten

Vlaamse overheid

maandag 5 december 2011

Op 29 november 2011 lanceerde minister-president Kris Peeters, tevens Vlaams minister van Economie, een nieuwe oproep peterschapsprojecten. Voor deze oproep is een budget van 1,2 miljoen euro voorzien. Via de peterschapsprojecten wil de Vlaamse overheid het ondernemerschap binnen Vlaamse kmo's professionaliseren door ervarings- en kennisuitwisseling. Ondernemers en zelfstandigen komen in kleine groepjes en onder leiding van een peter samen om van elkaar te leren en hun netwerk uit te bouwen.

Peterschapsprojecten zijn een bijzonder succesvolle formule gebleken ter versterking van het ondernemerschap. De verdere uitrol van deze methodiek moet bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen rond ondernemerschap van `Vlaanderen in Actie'.

Intermediaire organisaties die voor de organisatie van peterschapsprojecten een subsidie wensen kunnen een aanvraag indienen. In de oproep 2011 staan 5 thema's centraal, namelijk: o specifieke sectorale behoeften (bv. in creatieve sectoren zoals de boekensector)
o gelijke kansenbeleid: peterschapsprojecten ter ondersteuning van het ondernemerschap bij vrouwen, allochtonen, ouderen, ... o vergroening van de economie
o verwitting van de economie; (peterschapsprojecten voor ondernemers in de zorgsector en zelfstandige zorgverstrekkers, aansluitend bij Flanders Care)
o Werkbaar werk en de combinatie werk-gezin bij ondernemers en zelfstandigen.
Uiterste indieningsdatum is 15 februari 2012 (om 12.00 uur). Meer informatie over peterschapsprojecten vindt u op www.agentschapondernemen.be/themas/peterschapsprojecten

Infosessie
Kom naar de infosessie van het Agentschap Ondernemen op woensdag 7 december 2011 van 14.00 tot 16.00 uur in het auditorium (gelijkvloers) van het Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan, 1030 Brussel. De thema's en modaliteiten zullen toegelicht worden.