Politie Midden- en West Brabant

Gebroken ruit leidt naar hennepkwekerij in Etten-Leur

Etten-Leur, 05-12-2011 o De politie heeft in een flat aan de Roerdomp, na een melding over glasgerinkel, zondagavond 4 december om 21.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen met 317 planten. Een 23-jarige bewoner van het pand is aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Breda.

Na een melding bij 112 over een vermoedelijke inbraak ging de politie naar een flat aan de Roerdomp. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord. Bij de woning aangekomen zagen de agenten een ingeslagen ruit in de voordeur en glas op de deurmat. Ook roken zij een hennepgeur. Na aanbellen werd er niet opengedaan op het adres. Terwijl zij navraag deden in de buurt zagen zij een man net uit de woning komen. De man wilde hen niet binnenlaten waarop een machtiging tot binnentreden is aangevraagd. In de woning vonden zij in een afgesloten ruimte een kwekerij met 317 hennepplanten. Samen met andere aangetroffen
materialen voor het verbouwen van hennep zijn deze planten in beslag genomen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Jiske van Pelt

Laatst gewijzigd 05-12-2011 10:24 | © Regio Midden en West Brabant |