Substantieel lagere FVP-bijdrage verwacht voor WW-instroom in 2010

Persbericht van Stichting Financiering Voortzetting

Pensioenverzekering (FVP)
Conform eerdere ramingen wordt substantieel lagere FVP-bijdrage verwacht voor WW-instroom in 2010

Amstelveen, 5 december 2011 - Met steeds groter wordende zekerheid wordt verwacht dat de FVP-bijdrage voor werknemers die op of na 1 januari 2010 en voor 1 januari 2011 in de WW zijn ingestroomd substantieel lager zal liggen dan 100%.

Deze verwachting ligt in lijn met eerdere door Stichting FVP uitgebrachte prognoses. Medio 2009 hield het bestuur van Stichting FVP al rekening met deze mogelijke ontwikkeling en werd als voorzorgsmaatregel tegen een eventueel vermogenstekort besloten de betaling van de FVP-bijdrage voor werknemers die in 2010 werkloos worden, op te schorten tot uiterlijk 1 januari 2014 en mogelijk te verlagen.

Recente ramingen van de toekomstige vermogensontwikkeling van Stichting FVP laten zien dat nog steeds serieus rekening gehouden moet worden met een substantiële verlaging van de FVP bijdrage voor deze groep.

Werknemers van 40 jaar en ouder die WW-gerechtigd worden, konden tot 1 januari 2011 onder voorwaarden aanspraak maken op een FVP-bijdrage. Sindsdien is instroom in de regeling niet meer mogelijk. Op basis van de huidige ramingen dient in een middenscenario rekening te worden gehouden met een FVP-verstrekkingspercentage tussen de 50 en 70 voor alle instroom op of na 1 januari 2010. Hoewel er steeds groter wordende zekerheid bestaat over de hoogte van het verstrekkingspercentage, blijft de hoogte van het uiteindelijke percentage evenwel met grote onzekerheden omgeven. Medio 2013 zal het FVP-bestuur een definitieve beslissing nemen over de hoogte van het FVP-verstrekkingspercentage. De FVP-gerechtigden die zijn ingestroomd voor 1 januari 2010 kunnen naar alle waarschijnlijkheid wel rekenen op een FVP-bijdrage van 100%.

Voor alle FVP-gerechtigden, blijft het voorwaardelijke karakter van de FVP-bijdrage van kracht en er gelden geen harde garanties. Dit voorwaardelijke karakter geldt des te meer onder de huidige financiële omstandigheden.

Over Stichting FVP
De middelen van Stichting FVP worden sinds 1989 gebruikt om de pensioenvoorzieningen voor werkloze werknemers vanaf veertig jaar voort te zetten. Hieraan zijn voor de begunstigde geen kosten verbonden. Het bestuur van Stichting FVP bestaat uit vertegenwoordigers van de centrale werkgevers- en werknemersorganisaties. Kantoor FVP van de Sociale Verzekeringsbank voert de regeling uit.

Links:
http://www.fvp.nl

Noot voor redacties


Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP)

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter