Gemeente Soest

Bouw Dorpsplein Soesterberg kan verder

5 december 2011

Er is geen voorlopige voorziening aangevraagd om de bouwvergunning voor de tweede fase van de nieuwbouw op het Dorpsplein te schorsen. Nu kunnen we eindelijk aan de slag om de nieuwbouw op het Dorpsplein te realiseren.

Maandag 5 december worden de werkzaamheden voor het bouwrijp maken hervat. Na het bouwrijp maken, wordt de grond overgedragen aan ontwikkelaar Dura Vermeer die vervolgens zo snel mogelijk start met bouwen van de woningen.

Procedure

Op 12 december 2010 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de fraaie nieuwbouw van 7 eengezinswoningen en 20 appartementen op het Dorpsplein in Soesterberg.

De aanvraag voor het bouwplan heeft de benodigde procedure's doorlopen en heeft van 27 juli t/m 7 september jl. ter inzage gelegen. Hierop zijn destijds bezwaren en zienswijzen ingediend. Die zijn behandeld en vervolgens is de vergunning verleend.

De verleende vergunning heeft van 12 oktober t/m 24 oktober ter inzage gelegen. Vanwege een bezwaar (gericht op het bouwrijp maken van het terrein) zijn gedurende deze periode de werkzaamheden voor het bouwrijp maken gestaakt. De termijn om bezwaar in te dienen met de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen is op 24 november afgelopen.

Er zijn geen verder bezwaren ingediend en er is ook niet om een voorlopige voorziening gevraagd. Dit betekent dat de werkzaamheden voor het bouwrijp maken weer verder kunnen en Dura Vermeer straks ook kan beginnen met bouwen.

Resultaten

Wethouder Witte is hier zeer blij mee: "Een jaar lang hebben we noodgedwongen tegen een hatelijk gat met bouwhekken moeten aankijken terwijl wij Soesterberg willen laten zien dat er echt iets gaat gebeuren. We praten al lang over allerlei ontwikkelingen. Plannen maken kost nu eenmaal tijd en inspraak ook. Dat hoort erbij. Maar ik wil even als de Soesterbergers resultaten zien, en dat gaat nu gebeuren."