Gemeente Maasdriel



Platform Promotie Bommelerwaard presenteert unieke regiopromotie

Platform Promotie Bommelerwaard (PPB) een unieke vorm van regiopromotie: de ansichtkaartenactie van de Bommelerwaard. Deze actie komt voort uit het beeldverhaal dat onlangs is opgesteld als gezamenlijk project van betrokken organisaties op het terrein van toerisme en recreatie. Hierdoor komt dit beeldverhaal pas echt tot leven.

Het PPB spreekt de hoop uit dat dit de start is van vele gezamenlijke producten en acties, met het doel de regiopromotie een extra impuls te geven. Ze roept alle toeristisch recreatieve ondernemers in de Bommelerwaard op om mee te doen.

De actie schittert door haar eenvoud. Een setje van 4 ansichtkaarten die het beeldverhaal vertellen, voorzien van een mapje met unieke actiecode, die weer verwijst naar een actiepagina op internet, waarmee streekprijzen uit de Bommelerwaard te winnen zijn. Diverse ondernemers uit de regio stellen streekprijzen ter beschikking. Slot Loevestein deelt de hoofdprijs uit: een weekendje in hun B&B met exclusieve toegang tot het kasteel, een leuke publiekstrekker!

Afzet mapjes en inzameling streekprijzen

De officiële overhandiging van de sets aan de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en de Rabobank op 30 november 2011 is het startsein voor de afzet van de mapjes en het inzamelen van streekprijzen. De 'echte' actie start pas op 1 januari 2012. Vanaf die dag kunnen belangstellenden hun code invoeren en meedingen naar de prijzen. De 1e trekking valt samen met de opening van het toeristische seizoen en de actie eindigt omstreeks november 2012. Ieder kwartaal zijn er prijswinnaars en aan het einde van de actie is er een extra trekking van de hoofdprijs onder alle deelnemers in 2012. Bij succes kan de actie daarna opnieuw gestart worden.

Wat valt er te winnen?

Sinds de bekendmaking van de actie, begin november 2011 in de Bedrijvenkring Bommelerwaard, stromen de aanmeldingen om mee te doen binnen. Ondernemers die streekprijzen ter beschikking stellen zijn verzekerd van media aandacht en maximale exposure op internet via de Bommelerwaardgids. Streekprijzen die de ondernemers in de Bommelerwaard tot nu toe ter beschikking stellen zijn: een overnachting in een pipowagen, 1 paar houten klompen, een mand met streekproducten, een Mini workshop schilderen, een kunstcombi van een schilderij én een dichtbundel, 5 dvd's met een poëziewandeling op het eiland Nederhemert Zuid, een arrangement op de ijsboerderij en boerengolf in Hedel, een stadswandeling door Zaltbommel met de stadsgids, een Pannenkoekentocht over de Waal en nog veel meer. Aanmelden van streekprijzen kan nog via de actiepagina: http://www.bommelerwaardactie.nl Voordeel PPB leden: gratis sets
PPB leden krijgen gratis 50 sets ansichtkaarten.Wie nog geen lid is, heeft nu een reden om snel lid te worden. De komende weken worden de setjes ansichtkaarten over diverse verkooppunten in de regio verdeeld. Ondernemers kunnen hun ansichtkaartensets bestellen via de actiepagina. http://www.bommelerwaardactie.nl of via: 0418 - 677134 (K. Tromp). Er wordt gewerkt met inkoop en (advies) verkoopprijzen en bij grote aantallen wordt korting gegeven. De opbrengst wordt gebruikt om extra sets te laten drukken of om andere Bommelerwaardacties op te starten.

Samenwerking en financiering

"De opstelling van het beeldverhaal en de gelanceerde actie zijn een bewijs van goede samenwerking in deze regio. We laten nu zien, dat er concrete stappen gezet worden", aldus Koos Tromp voorzitter van het PPB. Aan de actie werken naast het PPB mee: gemeente Zaltbommel en Maasdriel, Rabobank, RBT Rivierenland en NORT. PPB bedacht en organiseert de actie, RBT Rivierenland coördineerde ontwerp & drukwerk, Rabobank, NORT en beide gemeenten financierden mee en de Bommelerwaardgids maakte de actiepagina en verzorgt media aandacht.
* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl