Politie Midden- en West Brabant

Politie arresteert opnieuw vermoedelijke woninginbrekers in Oosterhout

Oosterhout, 05-12-2011 o De politie heeft vrijdagmiddag (2 december) mede dankzij een alerte getuige rond 14.15 uur op de Vreeburg twee Oosterhouters (18 en 21 jaar) aangehouden op de verdenking van een inbraak(poging) in een woning. De verdachte zijn in verzekering gesteld. Woensdagmiddag 30 november jl. werden ook al twee knapen aangehouden in verband met een inbraakpoging in een woning aan de Poolster.

De politie kreeg rond 14.00 uur een melding van een alerte
buurtbewoner, die zag dat twee knapen aan het inbreken waren in een woning aan de Vreeburg. Ze waren over de schutting geklommen. Een surveillanceauto was snel ter plaatse. Op aanwijzing van de getuige konden de bedoelde indringers ter plaatse worden aangehouden. De bewoner deed aangifte. Hij vertelde dat het slot van de poort aan de achterzijde was geforceerd. Het slot werkt niet meer, ook is er schade aan de poort(stijl).

De politie van Oosterhout kreeg woensdag 30 november jl. rond de klok van 13.00 uur de melding dat er mogelijk werd ingebroken in een woning aan de Poolster in Oosterhout. De daders zouden daar hun scooter aan de kant hebben gezet. Terwijl agenten op zoek gingen naar de vermeende inbrekers, hielden twee andere politie agenten post bij de scooter. Daar verschenen na enkele minuten twee jongens bij de scooter. Zij voldeden aan het signalement van de inbrekers. Omdat ook braaksporen aan de betreffende woning werden aangetroffen werden beide Oosterhoutse jonge mannen, respectievelijk 16 en 17 jaar oud, aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-12-2011 10:39 | © Regio Midden en West Brabant |