Politie Groningen

Maandag 5 december 2011

Provincie Groningen, 05-12-2011

Auto-inbreker aangehouden

GRONINGEN In de Dierenriemstraat is zondagochtend een 25-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Een passant had gezien dat de man de ruit van een geparkeerde auto insloeg en alarmeerde de politie. Agenten hebben de man daarop aangehouden voor inbraak in een auto. De man was in het bezit van diverse inbrekersgereedschappen. Eerder waren ook ruiten ingeslagen van geparkeerde autos aan de Bessemoerstraat en de Berkenlaan. De politie onderzoekt of de man ook voor deze inbraken verantwoordelijk is. De man is ingesloten voor verhoor.

Te jonge snorfietsster botst op lantaarnpaal

HOOGEZAND Een 13-jarig meisje uit Groningen is zondagmiddag met een snorfiets tegen een lantaarnpaal gebotst. Het meisje reed door de Kerkstraat in Hoogezand. Bij haar achterop zat een 14-jarig vriendinnetje. Op enig moment draait de bestuurster zich half om, om iets tegen de bijrijdster te zeggen. Daardoor botst ze tegen een lantaarnpaal. De bestuurster kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de 14-jarige moest met pijn aan haar schouder naar het ziekenhuis. Het tweetal had de snorfiets meegenomen van een familielid. De bestuurster is verhoord voor rijden zonder rijbewijs.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd in een elektronicazaak aan het Sontplein in Groningen betrapt bij het stelen van telefoons. Uit camerabeelden bleek dat dezelfde man twee dagen eerder al twee telefoons met een totale waarde van 1000 euro had gestolen bij dezelfde winkel. De man is aangehouden voor diefstal.

Illegaal vuurwerk in beslag genomen

TER APEL De politie heeft zondagmiddag bij een 17-jarige jongeman uit Ter Apel illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie kwam af op een melding dat een groepje jongeren bij de Spoorbaan vuurwerk aan het afsteken was. Bij fouillering zijn bij de 17-jarige jongeman zes nitraatbommen en twee strijkers aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De jongeman krijgt een proces-verbaal.

Jongen betrapt bij vuurtje stoken

SEBALDEBUREN De politie heeft zondag een 16-jarige jongen uit Sebaldeburen betrapt bij brandstichting. In de Kerkstraat zagen agenten dat er een vuurtje brandde in een overdekte houten zitplaats. Hier was op dat moment een groep jongeren aanwezig. Op de vraag wie het vuur aangestoken had, verklaarde de 16-jarige jongen aan dit gedaan te hebben. Het vuur is uitgemaakt en de 16-jarige jongen krijgt een proces-verbaal voor baldadigheid.

Automobilist in de slip

USQUERT Een 22-jarige inwoner van Usquert is zondagnacht met zijn auto te water geraakt. De automobilist reed op de provinciale weg tussen zijn woonplaats en Uithuizen toen hij verrast werd door een hevige hagelbui. Door het plotselinge gladde wegdek raakte hij in een slip en belandde in de sloot. Toen agenten ter plekke kwamen was de bestuurder al op eigen kracht uit de auto gekropen. Het slachtoffer werd met nek-en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Verwarde Belg van straat gehaald

GRONINGEN Een 49-jarige inwoner van Brussel heeft zondagnacht voor de nodige commotie gezorgd. De man was verward en stond te schreeuwen op het Stationsplein in Groningen. Een agent probeerde in gesprek te gaan met de man maar drong niet tot hem door. Toen de Belg zich op de grond gooide en bleef schreeuwen besloten de agenten hem aan voor zijn eigen veiligheid mee te nemen naar het politiebureau. De verwarde man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij werd ingesloten aan het politiebureau en overgedragen aan het zorgkader.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 04 december 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 610, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 226, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 652, aantal overtredingen: 172, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1107, aantal overtredingen: 237, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oosternieland, N46 :aantal geregistreerde voertuigen: 253, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wirdum, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1230, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.