Gemeente Son en Breugel


herinrichting Nieuwstraat toch naar januari

Afsluitende 4e fase van herinrichting Nieuwstraat toch naar januari

Om de herinrichting Nieuwstraat af te ronden zijn er nog werkzaamheden nodig aan een belangrijk verkeerspunt, de kruising Boslaan-Nieuwstraat-Wilhelminalaan-Hendrik Veenemanstraat, die één á twee weken duren. De gemeente heeft besloten om dit werk, volgens de oorspronkelijk planning, in januari uit te laten voeren.

Omdat de eerste drie fasen van de herinrichting door het mooie weer ruim drie weken eerder zijn afgerond dan gepland, stelde de aannemer voor om bovengenoemde kruising meteen aansluitend vanaf 7 december ter hand te nemen.
Dat idee stuit echter op bezwaren van de winkeliers in het centrum van Son. Via het centrummanagement lieten de ondernemers weten sterke voorkeur te hebben voor de originele planning van begin januari. Zo'n belangrijke kruising afsluiten in de topwinkeldagen zou, naar de mening van de winkeliers, schadelijk kunnen zijn voor de Kerstverkopen.

In overleg met de winkeliers heeft de gemeente besloten om de afsluitende 4e fase volgens de oorspronkelijke planning (begin januari) uit te voeren en dus niet meteen aansluitend op fase 3, die op 7 december wordt afgerond.
De periode vóór Kerst wordt door de aannemer benut om de kleinere cosmetische verbeteringen aan de Nieuwstraat te doen, zoals het plaatsen van fietsnieten en bankjes, inzaaien gras in de berm, parkeerplaatsen en wijzigingen in de blauwe zone.

Een en ander betekent dat de algehele afronding en officiële opening in 2012 zal plaatsvinden.