Gemeente Lelystad

Ondertekening intentiebesluit verzelfstandigd De Steiger

Vrijdag 2 december 2011

Wethouder Willem de Jager (rechts vooraan) en Anneke Leeuwe-Tak (links vooraan) ondertekenen de intentieverklaring

Wethouder Willem de Jager, namens het openbaar schoolbestuur als bevoegd gezag van praktijkschool De Steiger, en mevrouw Anneke Leeuwe-Tak, namens het bevoegd gezag van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad ondertekenden vrijdag 2 december 2011 de intentieverklaring om te komen tot de overdracht van praktijkschool De Steiger aan de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad.

Onderzoek naar meerwaarde

De intentieverklaring houdt in dat er een onderzoek wordt verricht naar de meerwaarde voor beide organisaties op het gebied van onderwijsinhoud, leerlingbegeleiding, bestuur en management, identiteit, personele zaken, huisvesting, financiën en administratie. Tevens wordt gekeken naar een goede afstemming op het gebied van stages en arbeidsmarkttoeleiding.

Verzelfstandiging praktijkonderwijs

Het onderzoek is gericht op verzelfstandiging van het praktijkonderwijs en de versterking van het voortgezet onderwijs in Lelystad. Het voornemen is om zo mogelijk per 1 augustus 2012 de praktijkschool De Steiger over te dragen aan de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad. Ja