Rijksgebouwendienst


Aankondiging restauratie Jachthuis Sint Hubertus

maandag, 5 december 2011

De Rijksgebouwendienst heeft de aankondiging voor de aanbesteding van de restauratie van Jachthuis Sint Hubertus te Hoenderloo op 2 december 2011 gepubliceerd op TenderNed.
Jachtslot Sint Hubertus

Het beoogde projectresultaat is een gerestaureerd Jachthuis met als uitgangspunt dat het monument ongeschonden moet kunnen worden doorgegeven aan volgende generaties. Eventuele aanpassingen aan het ontwerp uit oogpunt van bruikbaarheid, veiligheid of anderszins worden zodanig uitgevoerd dat zo min mogelijk afbreuk aan de waarde van het gebouw en het interieur wordt gedaan.

Het Jachthuis, gelegen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, werd gebouwd in de jaren 1914-1920. Het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller gaf architect H.P. Berlage de opdracht voor het ontwerpen van een jachthuis dat als buitenverblijf dienst zou gaan doen.

Tot het monument behoren ook de inrichting en de aanwezige kunst. Het Jachthuis Sint Hubertus bestaat naast het hoofdgebouw uit een aantal bijgebouwen. De gebouwen tezamen met de inrichting, aanwezige kunst en de omgeving vormen een ensemble van grote waarde (Gesamtkunstwerk).

Meer informatie over het Jachtslot Sint Hubertus op Rgd.nl


---