Commissie Gelijke Behandeling

Start werving Raad van Advies voor College voor de Rechten van de Mens 03-12-2011

Zaterdag 3 december start het College voor de Rechten van de Mens in oprichting (CRM) met de werving van kandidaten voor de Raad van Advies (RvA). De vacature verschijnt in diverse dagbladen en op verschillende websites.

Samenstelling Raad van Advies
De RvA bestaat uit maximaal elf leden afkomstig van maatschappelijke organisaties die zich de bescherming van een of meer rechten van de mens aantrekken, van werkgevers- en werknemersorganisaties en uit kringen van de wetenschap (multidisciplinair). Vaste leden van de RvA zijn de Nationale Ombudsman, de voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens en de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak.

Bij de samenstelling van de RvA gelden pluriformiteit, diversiteit en complementariteit van de leden als belangrijke criteria in die zin dat er zoveel mogelijk spreiding is van maatschappelijke, culturele, levensbeschouwelijke, demografische, politieke achtergronden, deskundigheid en disciplines. De samenstelling van de RvA is herkenbaar voor de stakeholders van het CRM.

Wat zijn de taken van de Raad van Advies?
De RvA adviseert het CRM jaarlijks over het voorgenomen beleidsplan. Daarnaast adviseert de RvA in overeenstemming met het College de minister van Veiligheid en Justitie over de benoeming van leden en plaatsvervangende leden van het College.

Meer informatie
Vacaturetekst
Profiel van de RvA
Wervingsprocedure