Commissie Gelijke Behandeling

Telfort en Randstad discrimineren niet door depressieve man geen contract te bieden
05-12-2011

Volgens twee recente oordelen van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) hebben Telfort en Randstad zich niet schuldig gemaakt aan discriminatie. Aanleiding vormde een verzoek van een man met manisch depressieve stoornis.

De man werkte via Randstad als callcentermedewerker bij Telfort. Na een groot aantal ziekmeldingen, verklaart de man aan een manisch depressieve stoornis te leiden. Daarop besluiten Randstad en Telfort zijn werktijden aan te passen. Na een halfjaar blijkt dat de maatregel niet helpt: het verzuim blijft hoog. De man krijgt daarom na de uitzendperiode geen arbeidsovereenkomst aangeboden. Hij vindt dat Randstad en Telfort hem hierdoor discrimineren vanwege zijn stoornis.

Het uitzendbureau en de werkgever zijn niet verplicht iemand in dienst te nemen die de functie-eisen niet kan vervullen. Dat het ziekteverzuim ondanks de aangepaste werktijden niet daalde, wijst erop dat de man niet geschikt is voor de functie van callcentermedewerker. Het handelen van Telfort en Randstad is dus geen discriminatie.