Gemeente Ermelo


Doorlopende leerlijn in Ermelo

Op 16 november heeft de aftrapbijeenkomst over de doorgaande lijn kind centraal plaatsgevonden voor de professionals van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en ICARE voor Jeugd en Gezin. Hierbij is het lokale logo Kind Centraal voor het eerst gepresenteerd.

Logo Kind Centraal
Dit logo staat symbool voor de wijze waarop de professionals in Ermelo samenwerken en vorm geven aan de doorgaande leerlijn binnen de voor- en vroegschoolse educatie. In het logo staat het kind centraal omringt door mensen die rond dit kind de zorg, extra aandacht bieden die het kind nodig heeft in een sluitende aanpak. Een mooi uitgangspunt bij het vormgeven van de doorgaande leerlijn voor - en vroegschoolse educatie.

Doorgaande leerlijn
Een doorgaande leerlijn zorgt voor een soepeler overgang van de voorschoolse periode naar de vroegschoolse periode. Er worden afspraken gemaakt over de organisatie van de doorlopende leerlijn van voorschoolse naar vroegschoolse educatie tussen ICARE, de peuterspeelzalen, de kinderdagverblijven en de basisscholen.

Programma Puk & Ko
In Ermelo gaan alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven werken met het programma Puk & Ko. Dit programma sluit aan op het programma Schatkist vernieuwd dat door de meeste basisscholen in Ermelo gebruikt wordt. Daarnaast worden er afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de kinderen. De professionals wisselen hierover informatie met elkaar uit om het kind zo goed mogelijk te ondersteunen bij de ontwikkeling. Ouderbetrokkenheid is hierbij van belang.

Tijdens deze aftrapbijeenkomst hebben peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen, ICARE en de gemeente als gelijkwaardige partners hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het realiseren van een dekkend en kwalitatief volwaardig VVE-aanbod met een doorlopende leerlijn bekrachtigd door ondertekening van een convenant.