FloraHolland


Graines d'Or award uitreiking versierd met "Glazen Tulp" producten.

FloraHolland (5 december 2011) - Woensdagavond 30 november stonden de winnaars en genomineerden van de FloraHolland innovatieprijs de `Glazen Tulp' prominent opgesteld in het Lido in Parijs. Deze innovatieve en gevarieerde producten stalen de show tijdens de uitreiking van de Graines d'Or awards met hun grootse presentatie. Romeo Sommers verzorgde de presentatie in samenwerking met FloraHolland.

De Graines d'Or awards zijn uitgereikt aan innovatieve tuincentra in Europa. Deze tuincentra zijn beoordeeld door een internationale jury. Het Zwitserse tuincentrum Meier won de gouden Graines d'Or award. Zij werd uitgeroepen tot meest innovatief tuincentrum van Europa vanwege haar vernieuwde concept waarbij totaalbeleving erg belangrijk is.

Twee Nederlandse winnaars
Intratuin was de winnaar in de categorie 'best brand' vanwege haar sterk formule beleid. Ook het beste stadstuincentrum van Europa komt uit Nederland. Urban Green uit Amsterdam won de prijs vanwege haar volledige nieuwe concept van een stedelijk tuincentrum. Hiermee zet Urban Green zich binnen Europa goed op de kaart.

FloraHolland heeft Nederlandse nominaties aangedragen voor de awards in de categorie 'bloemen en planten' en was onderdeel van de jury. FloraHolland gelooft in de gezamenlijke kracht van de gehele sector. Met haar rol en aanwezigheid bij de Graines d'Or wordt de kweker dichterbij een belangrijk internationaal afzetkanaal gebracht, de Europese tuincentra.