VisitDenmark


Denemarken kindvriendelijkste land van Europa
Maandag, december 05 2011

Denemarken is het kindvriendelijkste land van Europa, aldus een uitgebreid onderzoek van de gerenommeerde Duitse Stiftung für Zukunftsfragen.
Kindvriendelijk Denemarken

Voor de enquête werden 15.000 personen uit dertien Europese landen ondervraagd. Denemarken kwam op het punt van de kindvriendelijkheid met zeer ruime voorsprong als nummer 1 uit de bus. Van iedere honderd ondervraagden beschouwde 86% Denemarken als vriendelijk ten opzichte van kinderen. Frankrijk eindigde met een score van 60% op de tweede, Griekenland met 58% op de derde plaats. Nederland werd achtste met 43%, precies de helft van de score van Denemarken.

âIn Europa is de kindvriendelijkheid over het algemeen het hoogst in die landen waar de emancipatie het verst is gevorderd. Dit zijn in hoofdzaak ook de landen waarin het aantal werkende vrouwen bijzonder hoog is en traditionele rolpatronen weinig maatschappelijke erkenning krijgen,â zegt prof. dr. Ulrich Reinhardt, het wetenschappelijk hoofd van de stichting. Van grote invloed zijn volgens hem ook de algemene houding van de familie, het aantal beschikbare plaatse in crèches en kleuterscholen, eventuele belastingvoordelen en de mogelijkheid om beroep en gezin te combineren.

Gezinsvriendelijk vakantieland

Mathilde Henriques-Nielsen, directrice van VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken: "Kindvriendelijkheid is een gedachtegoed dat sterk verankerd is in de Deense samenleving. Het is niet alleen merkbaar voor de inwoners, maar ook voor bezoekers van het land. In pretparken en openbare ruimtes zijn bijvoorbeeld uitstekende voorzieningen voor het verzorgen van baby's en kinderen. Kinderen hebben ook vaak gratis toegang tot musea en het openbaar vervoer. Het eilandenrijk is bovendien dichtbij en goed bereikbaar, er is een ruim aanbod aan accommodaties, er zijn kilometers rustige en kindvriendelijke (zand)stranden en er is veel te zien, te doen en te beleven voor het hele gezin: van activiteiten in de natuur, (dieren)tuinen en allerlei musea tot kastelen, pretparken en evenementen. Voor jonge gezinnen is Denemarken dan ook een ideale vakantiebestemming."

Meer informatie

Stiftung für Zukunftsfragen, Alsterufer 4, D-20354 Hamburg, tel. +49 4041512264, e-mail kontakt@stiftungfuerzukunftsfragen.de en www.stiftungfuerzukunftsfragen.de

Vakantieland Denemarken: www.visitdenmark.nl/gezinsvakantie