Gemeente Oisterwijk

Renovatie natuurtheater en bouw spelersaccommodatie gereed

Vrijdag 2 december heeft burgemeester Hans Janssen de openingshandeling verricht voor de nieuwe spelersaccommodatie bij het natuurtheater. Een bijzonder project waarbij mede dankzij vele vrijwilligers en Oisterwijkse sponsors en ondernemingen een fantastische locatie is gerealiseerd met een beperkt budget.

Burgemeester Hans Janssen onthulde een plaquette waarop de vrijwilligers worden geëerd en waarop de namen van de circa 30 sponsoren staan vermeld. De naam die op de gevel is aangebracht is onthuld door vertegenwoordigers van de vrijwilligers. Het spelersgebouw draagt vanaf nu de naam "de Kaast".

Het afgelopen jaar heeft het Natuurtheater een grondige renovatie ondergaan en is een gebouw tot stand gekomen dat als spelersaccommodatie dienst gaat doen voor de Vereniging Oisterwijkse Spelers (VOS) en toneelgroep Trappaf. Dank zij de inzet van vele vrijwilligers, vooral uit de gelederen van VOS en Trappaf, en de bijdragen in geld of natura van voornamelijk Oisterwijkse sponsors en ondernemingen kon de renovatie van het theater en de bouw van de accommodatie binnen het beperkte budget worden gerealiseerd.

Burgemeester Hans Janssen roemde deze vorm van burgerinitiatief: "Het is fantastisch om te zien dat de verenigingen zelf de handschoen hebben opgepakt om dit professionele bouwwerk te realiseren. De gemeente heeft hierin slechts gefaciliteerd. Een mooi voorbeeld van hoe burgerparticipatie kan werken".