Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 5 december

Noord-Holland Noord, 05-12-2011 o 14:40 uur

Aanhouding na verkeersruzie

Heerhugowaard, zondag 4 december

De politie hield omstreeks 16.00 uur een 44-jarige man uit Heerhugowaard aan na een vechtpartij die ontstond na een verkeersruzie. Op de rotonde Oosttangent/Dijk van Kyoto raakten de inzittenden van twee autos met elkaar in conflict. De 44-jarige man stapte uit en schopte de bestuurder van de andere auto, een 19-jarige man uit Heerhugowaard. De man reed daarna weg. Aan de hand van het kenteken kon de politie de man later aanhouden in zijn woning. Hij verklaarde inderdaad gevochten te hebben, maar verklaarde zelf ook klappen te hebben gekregen. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Woninginbraak

Julianadorp, zondag 4 december

In een vakantiewoning aan de Ogentroost werd omstreeks 14.30 uur ontdekt dat er was ingebroken. Vermoedelijk is men binnengekomen via het wc-raampje en is vervolgens het keukenraam opgemaakt vanuit de binnenkant. De woning was geheel doorzocht. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Den Helder via 0900-8844.

Wieringerwerf, zondag 4 december

In een woning aan de Verbindingsweg werd tussen 16.00 uur en 18.00 uur ingebroken. De woning werd geheel doorzocht. Het is niet bekend wat er is weggenomen. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Noord-Scharwoude, zondag 4 december

In een woning aan de Anna van Burenstraat werd tussen 17.00 uur en 22.00 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) binnen via een opengebroken zijraam aan de achterzijde van de woning. Het hele huis is doorzocht en er zijn diverse kostbare goederen weggenomen.

De politie onderzoekt de inbraken. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Schagerbrug, zaterdag 3 december

In twee schuren aan de Korte Ruigeweg werd tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 09.30 uur ingebroken. Vermoedelijk werd een schuur met een valse sleutel geopend. Uit die schuur zijn veel waardevolle goederen gestolen, waaronder fietsen en een zitgrasmaaier. Op een ander erf in dezelfde straat werd van een schuur het slot opengebroken, maar hier werd niets ontvreemd. Uit de andere schuur op datzelfde erf is men vermoedelijk binnengekomen door een gat te knippen in het gaas van het nachthok van de kippen. Uit deze schuur zijn eveneens fietsen gestolen, evenals gereedschap. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Dronken bestuurder rijdt op betonblok

Alkmaar, zondag 4 december

Om 22.30 uur trof de politie na een melding een auto aan op de Marsdiepstraat, nabij de rotonde met de Jan Verfailleweg. De auto stond vast op een betonblok dat de rijbanen van autos en fietsers scheidt. De bestuurder van de auto, een 44-jarige man uit Den Helder, stond nog naast de auto. Hij gaf aan perongeluk op het betonblok te zijn gereden. De man rook sterk naar alcohol en was onvast ter been. Hij is aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 795 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding tussen motor en auto

Alkmaar, zondag 4 december

Op de Kennemerstraatweg vond om 14.10 uur een aanrijding plaats tussen een motor en een auto. Vermoedelijk kreeg de 52-jarige bestuurder van de motor uit Alkmaar geen voorrang van de 76-jarige automobiliste uit Schoorl, waarna er een aanrijding ontstond. De motorrijder en zijn 16-jarige passagier raakten bij de aanrijding gewond. De passagier liep een gezwollen hand op en de bestuurder onbekend beenletsel. De bestuurder van de motor is naar het ziekenhuis vervoerd.

Diefstal airbags

Heiloo, donderdag 1 december

In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december werden in Heiloo airbags gestolen uit 10 autos. Naast de airbags werd uit een van de autos ook een navigatiesysteem gestolen. De autoinbraken vonden plaats aan de Trompenburg (3x), de Zeeweg, de Westerweg, de Arklaan, de Breedelaan, de Goodeslaan, de Van Vladerackenlaan en de Kloosterhof. In vijf gevallen ging het om een Renault Twingo en vier maal werd ingebroken in een Opel. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over deze inbraken, of die in de bewuste nacht iets opvallends hebben gezien in bovengenoemde straten. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

Heerhugowaard, zondag 4 december

Bij een lasercontrole aan de Westtangent werd een 40-jarige automobilist uit Heerhugowaard geklokt met 105 km/uur (gecorrigeerd 101 km/uur). Vanwege de overschrijding van de maximale snelheid met 51 km per uur, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Naast een boete en de invordering van zijn rijbewijs voor vermoedelijk twee maanden, kan de man ook een gedragscursus verkeer tegemoet zien.