Politie Hollands Midden

Leiden - Twee verdachten aangehouden voor vernieling van bushokjes en autos

Leiden, 05-12-2011 o Politie Hollands Midden heeft zondagochtend 4 december twee verdachten aangehouden voor vernieling van een bushokje.

Rond 05.15 uur zag een getuige dat er een bushokje aan de Stevenshofdreef door twee mannen werd vernield. Hierna gingen de mannen er vandoor op een snorfiets. De getuige kon een goed signalement van de verdachten geven.

Een politieagent die de melding hoorde, sloeg aan op het signalement. Eerder op de avond had hij namelijk een bekeuring uitgeschreven aan een 26-jarige Leidenaar, omdat hij stond te plassen tegen een deur. De Leidenaar was samen met een vriend van hem.

De politie is vervolgens naar het adres van de 26-jarige Leidenaar gereden. Daar werden de 26-jarige Leidenaar en zijn vriend, een 25-jarige man uit Leiden, aangehouden voor openlijke geweldpleging. In de schuur werd een snorfiets aangetroffen.

Op de Haagweg was ook een bushokje vernield. De verdachten verklaarden niet alleen twee bushokjes, maar ook drie autos vernield te hebben. De eigenaren van de autos hebben inmiddels aangifte gedaan.

De verdachten zijn in vrijheid gesteld en zullen zich op een later moment moeten verantwoorden bij een rechter.