ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Verslag MVO-tafel 1 december 2011

5 dec 2011 om 14:52

ICT~Office organiseerde op 1 december jl. een MVO-tafel bij Capgemini. Vijftien lidbedrijven woonden deze succesvolle bijeenkomst bij. Thema van de ochtend was 'certificeringen op het gebied van MVO, duurzaamheid, milieu en energie'.

Milieukeur, BREEAM en CO2-prestatieladder

Verschillende gastsprekers belichtten vanuit hun perspectief de ontwikkeling van normen en richtlijnen. Carla Neefs (Beco) beet het spits af. Zij vertelde over de verschillende normen die er momenteel zijn en gaf hiermee een waardevol overzicht van het hele speelveld. Ineke Vlot (Stichting Milieu Keur) lichtte vervolgens de nieuwe Milieukeur voor klimaatbeheersing voor datacentra toe.

Maarten Danssen (Dutch Green Building Council) is bezig met het opstellen van een BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) voor datacentra. Deze norm deelt datacentra in een aantal categorieën in (van 'pass' tot 'outstanding') en moet begin volgend jaar beschikbaar zijn. Tijdens de MVO-tafel gaf Danssen uitleg over de BREEAM. Zijn verhaal werd gevolgd door een presentatie van Sible Schöne (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen) over de CO2-prestatieladder.

De MVO-tafel werd afgesloten door twee medewerkers van gastheer Capgemini. Nienke de Lange presenteerde de resultaten van haar onderzoek naar de mogelijkheden om de CO2-prestatieladder ook bruikbaar te maken voor de ICT-sector. Collega Jeroen van der Tang vertelde op zijn beurt over de ervaringen van Capgemini met de prestatieladder. Inmiddels heeft Capgemini niveau 4 bereikt.

Praktische info

De presentaties zijn beschikbaar op www.ictgaatvoorgroen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanco de Labije: hanco.de.labije@ictoffice.nl.