Politie Zaanstreek-waterland

Bestuurders onder invloed van alcohol en drugs

Westzaan, 03-12-2011 o Een 26-jarige automobilist uit Bulgarije was in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een aanrijding betrokken op de A8.

De man verkeerde onder invloed van alcohol. Agenten troffen de auto van de man in tegengestelde richting, in de vangrail, aan. De bestuurder had een veilig heenkomen gezocht achter de vangrail. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, nadat agenten de man eerst een blaastest hadden afgenomen. Hieruit bleek dat er drank in het spel was. In het ziekenhuis bleek dat er geen sprake was van letsel waarna de man naar het politiebureau werd overgebracht. Daar weigerde de man vervolgens mee te werken aan een ademanalyse waarop het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

In dezelfde nacht werd in Zaandam een 32-jarige Zaandammer aangehouden die onder invloed van medicijnen reed. Een medeweggebruiker waarschuwde de politie toen hij op de H.G. Scholtenstraat een man met zijn auto over het fietspad zag slingeren. Tijdens de rit raakte de Zaandammer meerdere betonnen obstakels. De politie trof de man niet veel later slapend aan in de auto die hij half op de stoep had geparkeerd. De agenten maakten de man wakker en namen hem een blaastest af. De man bleek niet onder invloed van drank te zijn maar verklaarde wel drugs te hebben gebruikt. Een arts heeft de man op het politiebureau bloed afgenomen om het gebruik van drugs te kunnen aantonen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en heeft proces-verbaal opgemaakt.