Gemeente Zoetermeer

Erasmus College winnaar Publieksprijs Kunst & Cultuur 2011

Cees Molsbergen (rector Erasmus College), wethouder Hans Haring, Margreet van Driel (directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer)

Zondagmiddag 4 december jl. is in restaurant 1892 het Erasmus College uitgeroepen tot winnaar van de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2011. Cees Molsbergen, rector van deze school, nam trots het beeldje `Het Bronzen Visdiefje' en een cheque van duizend euro in ontvangst van wethouder Hans Haring en directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer Margreet van Driel. Inwoners uit Zoetermeer hebben de afgelopen weken ruimschoots gestemd op hun favoriete kandidaat.

Cees Molsbergen liet weten erg blij te zijn met het bestaan van de Publieksprijs. Er gebeurt veel in Zoetermeer op het gebied van kunst en cultuur en door deze prijs krijgt het ook de aandacht die het verdient. Het Erasmus College draagt daar als school aan bij door leerlingen op vele mogelijke manieren bezig te laten zijn met, en kennis te laten nemen van kunst en cultuur.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking betraden de genomineerden het podium voor een kort optreden of een presentatie. Kunstenaar Daniel van Goor vertoonde een compilatie van het werk dat hij samen met anderen tot stand heeft gebracht. Het Erasmus College liet een film zien met een korte impressie van het toneelstuk Midzomernachtdroom. Daarna las leerlinge Tessel van der Putte een eigen gedicht voor dat geïllustreerd werd met eigen gemaakte tekeningen. Kunstenaar Masoud Gharibi toonde afbeeldingen van zijn werk en gaf een impressie van gehouden tentoonstellingen in galerie Het Vijfde Seizoen. Job Bovelander zong het prachtige nummer `Ren naar de vrijheid' uit de familiefilm Penny's Shadow en Sebastiaan Smits van Storytellers vertelde een spannend spookverhaal over de voormalige Graanschuur, waar dit jaar de prijsuitreiking plaatsvond.

Wethouder Hans Haring bedankte de Zoetermeerse bevolking voor hun actieve deelname aan de Publieksprijs. Zij hebben zowel kandidaten aangedragen als een stem uitgebracht op één van de genomineerden. Twee stemmers, te weten Ineke Verhaak en Monique Barelts hebben met het uitbrengen van hun stem een gezellig avondje in het theater gewonnen.

(Foto: Jan-Evert Zondag, Ardito)