Gemeente Hoogeveen

Overeenkomst woningbouw in Fluitenberg getekend

5 december 2011 - De gemeente Hoogeveen heeft overeenstemming bereikt met het bedrijf Hegeman Projectrealisatie B.V. uit Nijverdal over woningbouw in Fluitenberg.

Het is de bedoeling dat in Fluitenberg op drie locaties nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Het gaat om locaties aan de Vijfhoek, de Schuinedijk en ten noorden van de Fluitenbergseweg. De laatste locatie wordt in een later stadium verder uitgewerkt. Er zal een diversiteit aan woningen worden gebouwd, zowel huur als koop en zowel rijtjeswoningen, twee-onder-een kap als vrijstaande woningen. Hegeman Projectrealisatie B.V. is grondeigenaar van de beoogde woningbouwlocaties. Vandaag is de overeenkomst getekend. In de overeenkomst tussen de gemeente en het bedrijf zijn de afspraken over de ontwikkeling en het verhalen van de kosten vastgelegd.

Vervolg

Wethouder Anno Wietze Hiemstra: "Nu de gemeente overeenstemming heeft met de grondeigenaar kunnen de vervolgstappen worden gezet. Het college zal binnenkort `beslisdocument fase II' vaststellen, waarin de globale verkaveling en inrichting wordt vastgelegd. Daarna kan de bestemmingsplanprocedure worden gestart. Pas na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kan begonnen worden met het bouwrijpmaken van de grond."

Belangstellenden voor een woning of een kavel in Fluitenberg kunnen contact opnemen met Hegeman Projectrealisatie B.V., via telefoonnummer 0548 -688850 of via de website http://www.hegeman.com/. Hier vindt u onder projectontwikkeling meer informatie over de plannen.

ondertekening fluitenberg