Politie Midden- en West Brabant

Politie gaat extra controleren op snelheid in Bavel

Bavel, 05-12-2011

Het Verkeershandhavingsteam gaat de komende maanden extra controleren op naleving van de maximum snelheid op de Roosbergseweg in Bavel. Wijkagent Jos van Geffen heeft zich daarvoor hard gemaakt na klachten van burgers.

Uit recente metingen, die de wijkagent liet uitvoeren door de gemeente, blijkt dat er fors harder wordt gereden dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De afgelopen maanden reed 15% van de
weggebruikers te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid zelfs 120 km/u bedroeg. Voor de politie reden om het toezicht de komende tijd te intensiveren. De extra controles zijn ook via twitter: politiemwb aangekondigd. Ook op de Gilzerweg krijgt het verkeer de komende tijd extra aandacht van agenten met een lasergun.

Verkeersveiligheid

De Politie Midden en West Brabant heeft zich als doel gesteld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Zij zet daarvoor professionele en gespecialiseerde politiemensen in, die zijn ondergebracht in het regionale
Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert intensief op het naleven van de verkeersregels met betrekking tot vijf speerpunten die sterk van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Deze vijf speerpunten zijn: draagplicht gordel en helm, rood licht, alcohol en snelheid.'Veilig thuiskomen heb je zelf in de hand'.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 05-12-2011 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |