Politie Zaanstreek-waterland

Onder invloed van drugs

Middenbeemster, Westbeemster, 03-12-2011 o Op de Rijperweg in de Westbeemster heeft de politie zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit De Rijp.

De man zat met een flinke slok op achter het stuur. De man had een alcoholpromillage van 1,8 promille terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet geldt van 0,2 promille.

Donderdagochtend werd op de Rijperweg in de Middenbeemster een 30-jarige man uit de Middenbeemster aangehouden. Tijdens een opvallende surveillance zagen agenten de automobilist rijden. De bestuurder reed de agenten bij een wegversmalling met flinke snelheid tegemoet en verblindde de bestuurder van de politieauto door groot licht te geven. De agenten keerden om en zagen dat de bestuurder was gestopt en uit zijn auto was gestapt. De man gedroeg zich vervolgens
nogal recalcitrant en de agenten roken een sterke weedlucht. De man werd aangehouden wegens gevaarlijk weggedrag en rijden onder invloed. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij een joint gerookt had en ook dat hij voor hetzelfde feit al eens eerder zijn rijbewijs was kwijtgeraakt. In de auto trof de politie vier zakjes weed aan. De drugs is in beslag genomen, evenals het rijbewijs van de man. Een arts heeft bloed afgenomen. Wanneer de uitslag van de bloedtest bekend is, zal ook proces-verbaal opgemaakt worden voor het rijden onder invloed van drugs.