Nederlanders op de vlucht voor kerststress

Persbericht van Holiday Inn

Holiday Inn onthult dat bijna 30% van de Nederlanders de kerst in het buitenland viert

De kerstdagen zijn oorspronkelijk een tijd waarin iedereen naar huis terugkeert. Onderzoek van Holiday Inn wijst echter uit dat bijna 30% van de Nederlanders van plan is weg te gaan met de feestdagen om de stress van een huis vol visite te ontlopen.

Het onderzoek onthult dat 14% liever geen gastvrouw- of heer speelt met de kerstdagen. Terwijl 35% van de Nederlanders de feestdagen met tien of meer mensen doorbrengt, is 5% bang dat er niet genoeg ruimte is voor iedereen en nog eens 45% geeft toe geeft toe dat ze liever zouden ontspannen in een hotel dan thuis te moeten koken en organiseren. Sommigen zien de feestdagen als een kans om te ontsnappen aan de mensen waar ze niet zo dol op zijn, en in plaats daarvan tijd door te brengen met hun partner en/of gezin.

Ruim drie kwart brengt 1 tot 3 dagen van de kerstperiode met vrienden en familie door, en de ondervraagden waren het erover eens dat factoren als teveel drinken (27%), met te veel mensen in een kleine ruimte zitten (bijna 40%) en familieleden die niet met elkaar overweg kunnen (52%) in het verleden vaak aanleiding gaven tot ruzie.

Tegen de verwachtingen in komt uit het onderzoek dat niet de schoonmoeder (20%) als de meest eisende persoon wordt ervaren, maar de eigen ouders (bijna 25%).

Om de traditionele drukte rond de kerstdagen te ontvluchten, een periode die vaak in het teken staat van plannen en voorbereiden, gebruikt 35% de vrije dagen om een stad waar ze nog niet geweest zijn, te bezoeken. Oostenrijk en Duitsland zijn dit jaar de populairste landen tijdens de feestdagen heen te gaan en New York en Parijs de meest populaire steden.

"De kerstdagen kunnen een van de mooiste periodes van het jaar zijn, maar ze kunnen ook tot nog meer druk op families en vrienden leiden. De kerst in een hotel doorbrengen is de ideale oplossing voor onze gasten, want zo kunnen ze ongestoord van de luxe genieten zonder de afwas te hoeven doen!"
- Anja Siderius, woordvoerder van Holiday InnAfbeeldingen zoom Laatste Twitter updates

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://pressdoc.com/p/000nug



Razende Robot Reporter