Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in november

Een overzicht van inbraken in studentenhuizen in november in Leiden

Leiden, 05-12-2011 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. Dit keer de maand november. In november werden er uit studentenkamers spullen gestolen.

Een 25-jarige student die woont aan de Herengracht in Leiden deed aangifte na poging inklimming. Hij schrok s nachts rond 02.00 uur wakker van een geluid en zag dat een man zijn kamer probeerde in te klimmen. De student sprong uit bed en schreeuwde tegen de inbreker, waarna deze er snel vandoor ging richting de Nieuwe Rijn. De student waarschuwde de politie pas later die dag. In deze situatie had hij 1-1-2 mogen bellen omdat het hier ging om een heterdaad situatie. Dan is de kans het grootst dat de politie een inbreker in de kraag kan vatten.

Een inbreker wist s nachts een studentenwoning aan de Breestraat binnen te dringen en heeft toen van meerdere bewoners waardevolle spullen gestolen. Eén studente zag s ochtends dat haar telefoon weg was en ontdekte dat ook de computer van haar huisgenote was meegenomen. Van een andere huisgenoot bleek de camera gestolen te zijn. De politie heeft aangifte opgenomen.

Een 23-jarige student die woont aan de Vliet ontdekte toen hij s ochtends op zijn kamer kwam dat er was ingebroken. Een inbreker had zijn ruit met een stoeptegel vernield en vervolgens zijn computer meegenomen. De student had die nacht niet thuis geslapen en ontdekte daarom de inbraak de volgende ochtend pas.

Een 22-jarige studente die woont aan de Breestraat ontdekte op een avond dat haar fiets was gestolen. Ze had de fiets eerder die dag in haar studentenhuis neergezet. Ze had de fiets niet op slot gedaan. Waarschijnlijk had iemand die na haar binnen was gekomen, de toegangsdeur niet goed dichtgedaan, waarna een insluiper kans zag om de fiets te stelen. De studente heeft aangifte gedaan.

Een 28-jarige student die woont in een studentenwoning aan de Wassenaarseweg, ontdekte nadat hij een avond van huis was geweest dat er was ingebroken in zijn woning. De deur was met geweld opengebroken en zijn kamer was overhoop gehaald. De inbreker had vervolgens twee computers gestolen. De student heeft aangifte gedaan.

De volgende keer in: Hoe gastvrij ben jij? de maand december.

Politie Hollands Midden Logo UL Leiden