Openbaar Ministerie

OM eist gevangenisstraffen voor inbraken in regio Den Haag en Zeeland

5 december 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag gevangenisstraffen geëist tegen drie mannen die worden verdacht van een aantal inbraken in regio Den Haag en op twee plaatsen in de provincie Zeeland in 2009. Een 23-jarige man uit Leidschendam hoorde 24 maanden gevangenisstraf tegen zich eisen. Tegen twee medeverdachten, een 21-jarige man uit Leidschendam eiste de officier van justitie 10 weken gevangenisstraf en tegen een 22-jarige Leidschendammer werd een gevangenisstraf van 5 weken geëist.

De hoofdverdachte pleegde volgens het Openbaar Ministerie tussen 1 december 2008 tot 7 september 2009 diverse inbraken in vier woningen, twee kelderboxen en vier bedrijfspanden. Daarnaast brak de 23-jarige verdachte een parkeerbetaalautomaat open in Voorschoten. Bij de woninginbraken nam hij diverse sieraden, geldbedragen en andere waardevolle spullen mee.

Volgens de officier van justitie hebben de verdachten totaal geen rekening gehouden met de impact die de inbraken voor de slachtoffers hebben gehad. Er zijn veel spullen meegenomen die voor de slachtoffers van grote emotionele waarde waren. Daarnaast zorgde deze reeks van inbraken voor veel maatschappelijke onrust.

De rechtbank doet uitspraak over 14 dagen