Gemeente Den Haag

Persbericht

Aanpak parkeerdruk Vruchtenbuurt: 265 parkeerplekken erbij

Op de Laan van Meerdervoort, tussen de Thorbeckelaan en het Azaleaplein, worden circa 265 nieuwe parkeerplekken gerealiseerd.

Hiermee zet de gemeente Den Haag een eerste stap in het aanpakken van de hoge parkeerdruk in de Vruchtenbuurt. Nu kan men in dit deel van de Laan nog parkeren langs de stoepen. In de nieuwe situatie komen op aangeven van bewoners ook parkeervakken aan weerszijden van de middenberm.

Onderdeel van de herinrichting van de Laan van Meerdervoort, tussen de Thorbeckelaan en het Azaleaplein is de aanleg van vrijliggende fietspaden. Hierdoor zal de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren. Het werk voor de nieuwe fietspaden en parkeerplekken wordt gecombineerd met het vernieuwen van de riolering, zodat de overlast voor bewoners een zo kort mogelijke periode in beslag neemt.

Het voorontwerp voor de herinrichting is vrijgegeven voor inspraak en in te zien vanaf 30 november 2011 tot 25 januari 2012. Begin december ontvangen belanghebbenden een uitnodiging voor een informatieavond.

2500 parkeerplaatsen
De gemeente Den Haag realiseert 2500 nieuwe parkeerplekken in vijf woonwijken waar de parkeerdruk zeer hoog is. De Vruchtenbuurt is een van deze vijf wijken. Berekend is dat in de Vruchtenbuurt 500 parkeerplekken te kort zijn.