Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Stadsdeel Zuid stimuleert pinnen

5 december 2011

Stadsdeel Zuid stimuleert het gebruik van pinautomaten. Als meer mensen pinnen, vermindert dit de kans op winkelovervallen.

Eind november zijn ondernemers en ondernemersverenigingen in de Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en Ceintuurbaan de campagne 'PIN en WIN' gestart. Iedere klant die betaalt met een pinpas, maakt kans op mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers.

Stadsdeel Zuid werkt nauw samen met ondernemers, gemeente, politie, justitie en bewoners aan veilige, klantvriendelijke winkelstraten. Met verschillende maatregelen wil het stadsdeel het aantal overvallen terugdringen en voorkomen. Ondernemers konden voor maximaal EUR 500,- een pinautomaat of confrontatiecamera aanschaffen.

Meer pinnen, minder kans op overvallen

Stadsdeel Zuid stimuleert het (gratis) gebruik van pinautomaten. Als meer mensen pinnen, vermindert dit de kans op winkelovervallen. Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar: "Op allerlei fronten werken we, samen met partners, aan een veilig stadsdeel Zuid. Deze actie helpt daar aan mee."

De actie 'PIN en WIN' in de Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en Ceintuurbaan loopt tot 1 januari 2012. Pinnen kan hier inmiddels bij ruim 80% van de winkels. Als de actie een succes is wordt die waarschijnlijk ook in andere winkelgebieden gehouden.

Meer informatie: www.pinenwindepijp.nl

pin-en-win-de-pijp

---