Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.10 uur

Utrecht, 05-12-2011

Beschonken bestuurder met rijontzegging

UTRECHT Zondagavond 4 december is een bestuurder aangehouden omdat hij te veel alcohol had gedronken.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding over een man die waarschijnlijk onder invloed van alcohol in zijn auto stapte. Agenten gingen op zoek naar de man en zagen hem op de Catharijnesingel rijden. De man kreeg een stopteken en moest blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 630 ug/l. De 53-jarige man uit Utrecht reed met een ontzegging van de rijbevoegdheid, omdat hij al eerder met te veel alcohol op achter het stuur zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval

UTRECHT In de nacht van 4 op 5 december is een man gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

Rond 01.55 uur werden agenten naar de Oudenoord gestuurd in verband met een eenzijdige aanrijding. Ter plaatse bleek dat een 41-jarige man uit Utrecht tegen een boom was gereden. De man is met onbekend letsel met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is bij de man bloed afgenomen, om te kijken of hij te veel gedronken had. De uitslag laat enkele weken op zich wachten.

Autokraker op heterdaad betrapt

UTRECHT Zondagochtend 4 december is een man op heterdaad betrapt toen hij in een auto inbrak. De man is aangehouden.

Omstreeks 11.10 uur werden agenten naar de Kosdreef gestuurd, omdat daar in een auto werd ingebroken. Ter plaatse bleek dat de eigenaar van de auto en zijn vriendin de inbreker hadden betrapt. Zij zagen vanuit een raam dat er een onbekende man in de auto zat. Ze renden naar de auto toe en hebben de verdachte aangehouden. De verdachte, een 33-jarige man uit Den Dolder, had al een navigatiesysteem en een autoradio klaarliggen om mee te nemen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Brandstichting: getuigen gezocht

UTRECHT- Op zondagavond 4 december is er brand gesticht bij een gebouw aan de Verlengde Hooggravenseweg.

Omstreeks 19.00 uur ontdekten agenten een brand bij een gebouw aan de Verlengde Hooggravenseweg. Onder andere een deur stond in brand. De brand is geblust, niemand raakte gewond. Eerder op de avond had een medewerker van het gebouw een aantal smeulende kranten welke bij de deur lagen geblust.

Aan mensen die informatie hebben over de brandstichting, of die rond het tijdstip van de brand verdachte personen in de buurt van het gebouw hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval

UTRECHT Op zondagavond 4 december heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval was één voertuig betrokken.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist in aanrijding was gekomen met een tweetal bomen. Ter plaatse aangekomen was de bestuurder uit het voertuig gehaald door omstanders. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de bestuurder overgebracht naar het UMC. De bestuurder, een 54-jarige man uit Utrecht, had gedronken, maar weigerde mee te werken aan zowel een blaas,- als een bloedonderzoek. Er is proces verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Hennepkwekerij opgerold in kelderbox

UTRECHT Op zondagmiddag 4 december heeft de politie een hennepkwekerij opgerold. In totaal werden 48 wietplanten in beslag genomen.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat bij een kelderbox aan het Tolsteegplantsoen een sterke wietlucht hing. Een onderzoek werd ingesteld naar de eigenaar van de kelderbox, deze bleek echter niet direct te achterhalen. Hier op volgend is de kelderbox opengebroken, en werden in totaal 48 wietplanten aangetroffen. De wietplanten en kweekapperatuur zijn in beslag genomen.