Published: 08:27 CET 05-12-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755

SOLVAY PRODUCTEN GEBRUIKT VOOR VERMOGEN EN BEREIK VAN DE ECO-VRIENDELIJKE ELEKTRISCHE BLUECAR(TM)

Brussel, 5 december 2011 om 8.15 (Brusselse tijd)

Solvay PRODUCTEN gebruikt voor vermogen en bereik van de eco-vriendelijke ELEkTRIsche BLUECAR(TM)

Solvays producten strategisch onderdeel van de batterijen van de elektrische auto

Solvay maakt bekend dat het door de Bolloré Group is geselecteerd als strategische leverancier van de Lithium-Metaal-Polymeer(TM)(LMP) batterijen van de Bluecar(TM), de kleine en elegante elektrisch aangedreven stadswagen, die door Bolloré's dochterbedrijven Batscap/Bathium wordt geproduceerd.

Solvay levert een aantal producten voor de LMP(TM) batterijen, die het resultaat zijn van een gemeenschappelijk onderzoek- en ontwikkelingsprogramma.

Autolib, een systeem voor autodelen dat vandaag officieel wordt ingehuldigd in Parijs, Frankrijk, heeft de ecologisch vriendelijke Bluecar(TM) als elektrisch voertuig geselecteerd.

"Solvays participatie in de ontwikkeling van de elektrische auto's is een onderdeel van onze strategie voor duurzame ontwikkeling. We ontwikkelen met onze partners nieuwe Solef(TM) PVDF-kwaliteiten om de prestaties van lithiumionbatterijen tot op ongeziene hoogten te duwen. Solef(TM) PVDF wordt door veel autobouwers erkend als een belangrijk materiaal voor bindmiddelen of scheiders van batterijen. Met de capaciteitsuitbreidingen in uitvoering in Tavaux, Frankrijk, en Changshu, China, zullen we nog beter uitgerust zijn om onze lithiumionklanten van een gelijkmatige PVDF-toevoer te voorzien, zei Augusto Di Donfrancesco, General Manager van Solvay Specialty Polymers. "We ontwikkelen eveneens in samenwerking met onderzoeksinstellingen en industriële partners fluorlithiumzouten LiTFSI die gebruikt worden als elektrolyt in lithiumbatterijen," voegde Dominique Rage, President van Rhodia Aroma Performance business unit van Solvay eraan toe.

SOLVAY is een internationale chemiegroep geëngageerd in duurzame ontwikkeling met een grote aandacht voor innovatie en operationele uitmuntendheid. Zijn recente acquisitie van het fijnchemiebedrijf Rhodia creëerde een veel grotere wereldspeler die meer dan 90% van zijn verkopen haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit en de prestaties van zijn klanten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma). Solvay nv staat genoteerd op NYSE Euronext (SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR).

BATSCAP en BATHIUM zijn wereldleiders in het ontwerp van energiemodules op basis van lithium-metaal-polymeren. BatScap en BatHium hebben zich eveneens gespecialiseerd in de productie van unieke en innoverende hightechbatterijen voor toepassingen zoals elektrische voertuigen.

Voor nadere inlichtingen neemt u best contact op met: