Persbericht

Marktaandeel UNIT4 in WSW-sector stijgt naar ruim 30 procent ~ Ook Sociale Werkvoorziening Biga Groep neemt salarissoftware UNIT4 in gebruik ~

Sliedrecht, 5 december 2011 - Biga Groep voert per 1 januari 2012 de salarisadministratie uit met UNIT4 Salaris. Door de ingebruikname van deze software, krijgt Biga Groep het gehele salarisadministratieproces in eigen beheer. Mede door deze overeenkomst stijgt het marktaandeel van UNIT4 in de WSW-sector naar ruim dertig procent.

Biga Groep is een ondernemende organisatie in midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet Sociale Werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Zij zijn op zoek gegaan naar een kostenbesparend salarissysteem wat flexibeler is dan het huidige systeem.

Na een uitgebreid selectietraject is de keuze op UNIT4 Salaris gevallen. Door het gebruik van de payroll software van UNIT4 kan Biga Groep de controlewerkzaamheden eerder uitvoeren, waardoor de foutkans afneemt en de salarisverwerking efficiënter gaat.

De ervaringen van bestaande klanten en de door UNIT4 verzorgde workshops, presentaties en demonstraties waren voor Biga Groep doorslaggevend. Daarnaast is het feit dat UNIT4 een groeiend marktaandeel in deze branche aan het verwerven is ook een belangrijk punt geweest.

Erik Ronk, hoofd beheer bij Biga Groep is tevreden over de samenwerking met UNIT4: "De referentiebezoeken en demonstraties gaven ons het vertrouwen dat wij de salarissen op een accurate manier kunnen verwerken met UNIT4 Salaris. Doordat we het hele proces nu zelf in eigen beheer uit kunnen voeren, zal dit meer flexibiliteit opleveren en kunnen we correcties meteen efficiënt doorvoeren. Voorheen was de doorlooptijd een maand omdat we afhankelijk waren van een externe partij."

Karel van der Heiden, directeur UNIT4 HR Solutions: "Het is fantastisch dat ook de Biga Groep vertrouwen in ons stelt en dat we door deze samenwerking nu ruim 30% van de WSW-markt bedienen. Door onze toenemende aanwezigheid binnen deze markt groeit onze kennis van salarisprocessen bij Sociale Werkvoorzieningen en we zullen onze positie in de komende periode dan ook verder uitbouwen."