Ingezonden persbericht


Ziggo lanceert Live televisiekijken op iPad
De tien meest bekeken Nederlandse zenders in bijna HD-kwaliteit op je tablet

Utrecht, 5 december 2011
Ziggo heeft vandaag een nieuwe versie van haar populaire Ziggo TV app voor de iPad gelanceerd (Versie 2.0). De nieuwe versie biedt de gebruiker de mogelijkheid om de 10 best bekeken Nederlandse zenders in bijna HD-kwaliteit live te bekijken. Het gaat hierbij om de volgende zenders: Ned 1, Ned 2, Ned3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBSB6 en Veronica. De app is gratis maar om live tv te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over internet van Ziggo. "Ons uiteindelijke doel is om televisie en video on demand op elk geschikt scherm beschikbaar te maken.", aldus Marcel Nijhoff commercieel directeur van Ziggo. "Klanten willen televisie kijken op het moment dat het hun uitkomt, op de plek waar ze op dat moment zijn en op het scherm waarover zij op dat moment beschikken. Dus niet meer alleen op de televisie maar ook op hun tablet of op hun smartphone. En het liefst in hoogwaardige beeldkwaliteit. Met deze lancering zetten wij hierin weer een volgende stap.".

Ten opzichte van de vorige versie bevat de Ziggo TV app voor de iPhone ook nog de volgende wijzigingen: een vernieuwde homepage, de TV Gids wordt sneller geladen en de on demand-catalogus is uitgebreid met series en muziekfilms. De app is te downloaden via de Apple app store op http://itunes.apple.com/nl/app/ziggo-tv/id419894856?mt=8/

Ziggo TV
In maart van dit jaar bracht Ziggo de eerste versie van de TV app uit voor de iPad. Deze app stond geruime tijd op plaats 1 van de Beste Gratis iPad Apps hitlijst van de Appstore. In juli kwam er ondersteuning voor de iPhone bij. Ziggo streeft er naar om haar klanten en de gebruikers van haar apps een maximale gebruikservaring te bieden op het apparaat van hun voorkeur. Daarnaast zal Ziggo in de komende tijd nieuwe features blijven ontwikkelen, die waarde toevoegen aan de app en het gebruiksgemak optimaliseren.

Live kijken in hoge beeld- en geluidskwaliteit
Voor Ziggo-klanten is het kijken van televisie via de iPad gratis. Klanten dienen wel internet van Ziggo te hebben. Vooralsnog kan de klant alleen in en rondom zijn eigen huis kijken of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. Ziggo geeft de streams door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,2 Mb/s.

Programmagids met meer dan 160 zenders
Ziggo TV biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de zenderlijst en de volgorde van de zenders is naar eigen voorkeur aan te passen, ook op basis van televisie-abonnement. Je kunt zoeken op genre of trefwoord. Bij elk programma wordt een omschrijving verstrekt en wil je anderen op een bepaald programma attenderen, dan druk je eenvoudig op de knop 'delen' waarna je automatisch via e-mail of Twitter het bericht verstuurt. Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma's. Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma's op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren.

Alle televisienieuwtjes op een rij
Televisieprogramma's en televisiepersoonlijkheden maken of "zijn" zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, daar wordt druk over geschreven. Ziggo TV Gids brengt al dat nieuws dagelijks op je tablet.

Overzicht van Ziggo On Demand titels
Ziggo heeft een On Demand-catalogus van honderden actuele films, series en muziekfilms, die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord. De film of serie van je keuze kun je via een interactieve ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3 miljoen huishoudens, 1,6 miljoen breedband internetklanten, 2,1 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,3 miljoen telefoonabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland. Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.com



Ingezonden persbericht