Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

PvdA Noord-Holland blij met oplossing Nickerson Zwaan in Harenkarspel "Vrijhouden Moorsmeer nu planologisch vastleggen"

De PvdA Noord-Holland is blij met de oplossing die de gemeente Harenkarspel heeft gevonden voor de vestiging van zaadveredelingsbedrijf Nickerson Zwaan. Eerder sprak een groot deel van Provinciale Staten zich op initiatief van de PvdA al uit tegen de vestiging aan de Moorsmeer. Zij waren voorstander van concentratie van de zaadveredeling aan de westkant van Harenkarspel.

Oorspronkelijk was het plan van de gemeente om Nickerson Zwaan te huisvesten in het landelijke Moorsmeer. Hier bestond echter veel weerstand tegen. Niet alleen zou het een aantasting vormen voor het fraaie landschap, ook stuitte het op felle protesten uit de aanliggende woonwijk.

De PvdA is blij dat er nu een oplossing is gevonden, waarbij het zaadveredelingsbedrijf op een andere plek in de gemeente onderdak krijgt. PvdA-statenlid Ed Wagemaker: "Wij hebben er hard voor moeten knokken om de Moorsmeer vrij te houden. Onze inzet en die van de bestuurders van Harenkarspel hebben nu tot een fraai resultaat geleid."

De PvdA stelt voor om het vrijhouden van de Moorsmeer nu ook planologisch vast te leggen. Dat zou moeten gebeuren bij de volgende herziening van de Provinciale Structuurvisie.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties