C/TAC-Align

PERSBERICHT
's-Hertogenbosch, 5 december 2011

Ctac brengt Amsterdam

datacenter

onder

bij

TelecityGroup

in

Overstap maakt ontwikkeling nieuwe cloud-diensten mogelijk ERP-dienstverlener Ctac brengt zijn datacenter voor de hosting van SAP- en Microsoftdiensten onder bij de TelecityGroup in Amsterdam. Belangrijke redenen daarvoor zijn de kwaliteit en het feit dat TelecityGroup een gespecialiseerde aanbieder van datacenterdiensten is. Door deze stap versterkt Ctac zijn bestaande hostingpropositie. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe, geavanceerde cloud-diensten te ontwikkelen vanuit de nieuwe locatie. Ctac lanceert als eerste nieuwe diensten een Self Service Portal en Ctac Archiving-as-a-Service. Met de Self Service Portal kan een klant met een druk op de knop systeemcapaciteit verhogen of verlagen en realtime inzicht krijgen in hun verbruik. Ctac Archiving-as-aService is een full-service oplossing voor SAP archivering en slaat hiermee een brug tussen ICT-doelstellingen en de blijvende en toenemende informatiebehoeften van de gebruikersorganisatie. Dankzij dit archiveringsconcept kunnen klanten zorgeloos en sneller archiveren en behoudt de gebruiker zijn huidige flexibiliteit als het gaat om het raadplegen en analyseren van de SAP data. Ctac is in oktober 2011 benoemd tot Excellent Hosting Partner van SAP. Het is het enige bedrijf in Nederland met deze hoogste SAP certificering voor hostingdiensten. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen is gekozen voor de TelecityGroup. Een van de doorslaggevende redenen voor deze keuze was het bij TelecityGroup eenvoudig kunnen opschakelen in capaciteit. Daarmee kan Ctac op haar beurt continuïteit, flexibiliteit en transparantie bieden aan haar klanten. Daarnaast speelde de specialistische kennis van datacenterontwikkeling en -exploitatie die TelecityGroup tentoonspreidt, ook een grote rol. Léon van den Bogaert, directeur CMS Techniek bij Ctac: "Het hosten van SAP systemen wordt steeds meer een commodity. Wij moeten daarom wendbaar zijn om de toenemende businessdynamiek naadloos te kunnen volgen. Dat alles moeten we met kwaliteitsdienstverlening ondersteunen. Onze kracht ligt in IT en niet in koeling, stroomvoorziening en noodaggregaten. Met de hoge niveaus van SAP dienstverlening die wij voorstaan, is het niet langer rendabel om zelf een datacenter te exploiteren. Aangezien Ctac binnen afzienbare tijd verhuist naar een nieuwe locatie, is het nu het moment om de infrastructuur bij een gespecialiseerde partij onder te brengen." "Wij zijn enthousiast over de keus van Ctac voor onze dienstverlening", zegt Alexandra Schless, Managing Director bij TelecityGroup. "Samengevat komt het erop neer dat wij het fundament leveren van de SAP-dienstverlening door Ctac. De beveiliging van onze datacenters is van het hoogste kwaliteitsniveau. TelecityGroup levert Ctac de ruimte, redundante stroomvoorziening en koeling die nodig zijn voor de apparatuur, de


1



netwerkcomponenten en de servers. Met de genoemde continuïteit en flexibiliteit die wij bieden, bieden wij in feite ontzorging. Ctac en TelecityGroup zijn er beide van overtuigd dat investeren in techniek en communicatie het verschil tussen 99 en honderd procent kwaliteit bepaalt. Deze instelling is te vinden bij alle mensen door de beide organisaties heen."

/

/

/

/

/

/

/

/

/

/

Over Ctac Ctac is een van de grootste SAP Gold Partners in de Benelux en Gold Partner van Microsoft. Het bedrijf bouwt op basis van deze marktleidende software en de jarenlange ervaring van zijn consultants in diverse markten op maat gemaakte templates voor specifieke sectoren. Deze voorgeconfigureerde oplossingen zijn daardoor snel in gebruik te nemen en bieden binnen korte tijd rendement. Ctac levert maatoplossingen voor onder andere groothandels, retailers, food & beverage-organisaties en woningcorporaties. Daarnaast biedt het bedrijf een breed spectrum van ICT-oplossingen voor middelgrote en grote organisaties voor onder meer business intelligence, warehousemanagement, portaloplossingen en customer relationship management. Het bedrijf completeert deze oplossingen met een uitgebreid portfolio van trainingen, detachering, E-business- en consultancydiensten. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC). Bij het bedrijf werken per ultimo september 2011 491 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in 'sHertogenbosch. Ctac is daarnaast ook actief in Duitsland, België en Frankrijk.