NotuBiz lanceert Politiek Archief-app


ROTTERDAM, 20111205 -- NotuBiz lanceert een nieuwe applicatie voor de iPad: de Politiek Archief-applicatie. Binnen deze applicatie is het mogelijk de gearchiveerde publieke raadsinformatie van gemeenten die deze beschikbaar hebben gesteld te raadplegen. Ten tijde van de lancering zijn de agenda’s en vergaderstukken van zo’n 30 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen binnen de app te bekijken.

Rufus Flipse, directeur van NotuBiz: “In de Politiek Archief-applicatie brengen wij de publieke raadsinformatie die mobiel beschikbaar is bij elkaar. Zo willen we alle geïnteresseerden in lokale politiek ook via de mobiele weg een manier bieden om de informatie die zij willen raadplegen gemakkelijk te kunnen bereiken.”

De Politiek Archief-app is de gratis variant van NotuBox, de dienst van NotuBiz waarbij gebruikers raadsstukken via een tablet kunnen lezen, doorzoeken en voorzien van eigen toevoegingen. Alle openbare raadsinformatie die in NotuBox staat opgeslagen, wordt in de Politiek Archief-applicatie centraal ontsloten. Momenteel zijn er ongeveer 70 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen die gebruik maken van NotuBox. De openbare informatie van al deze overheidsinstellingen zal zodra er wat content is opgebouwd, te raadplegen zijn via de Politiek Archief-app.

De Politiek Archief-applicatie is vanaf nu beschikbaar in de AppStore.