Provincie Zuid-Holland


Schiedam, 16 november 2011

230 km fietsplezier in de Krimpenerwaard

Krimpenerwaard binnenkort ook opgenomen in landelijk fietsnetwerk

Het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard start 5 december met het aansluiten van het huidige kleurenfietsknooppuntensysteem in de Krimpenerwaard op het landelijke fietsnetwerk. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind december afgerond.

De Krimpenerwaard heeft eind december een geheel vernieuwd fietsknooppuntensysteem. Dan is het werk klaar waarmee het huidige kleurensysteem wordt aangesloten op het landelijke fietsknooppuntensysteem. De Krimpenerwaard heeft al jaren een 'eigen' systeem gebaseerd op kleuren en 6 verschillende fietsroutes, prima geschikt om naar hartelust fietsend te zappen. Het kleurensysteem functioneert in de praktijk goed, maar het is niet aangesloten op het landelijke fietsknooppuntensysteem.

Aansluiten op landelijk fietsknooppuntensysteem
Het kleurensysteem verdwijnt niet; in totaal worden er 382 genummerde bordjes geplaatst waarin het kleurensysteem is geïntegreerd. Naast de genummerde bordjes staan er straks 21 panelen verspreid over het gebied met informatie over het fietsknooppuntensysteem en het gebied. De bestaande 13 informatiepanelen worden uitgebereid met 8 nieuwe panelen. De uitvoering van de werkzaamheden gebeurd in fases van oost naar west met een start in Schoonhoven. Het aanpassen van het kleurennetwerk aan het landelijke fietsknooppuntensysteem is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland.

Fietsknooppuntenkaart
Het fietsknooppuntensysteem nieuwe stijl wordt in 2012 in zijn geheel opgenomen op de recreatiefolder van de Krimpenerwaard. Mensen die de afgelopen jaren het fietsboekje 'De Krimpenerwaard vertelt zijn eigen verhaal' hebben gekocht kunnen dit boekje blijven gebruiken. Er staat een schat aan informatie in over de Krimpenerwaard en de fietsroutes van het kleurensysteem.

Feestelijke opening
Het fietsknooppuntensysteem landelijke stijl wordt volgend jaar bij de start van het recreantenseizoen met een feestelijke opening gevierd.