Rijksvoorlichtingsdienst

Herziene versie: Agenda externe optredens bewindspersonen ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)

Verbeteringen bij optreden Verhagen

Maandag 5 tot en met zaterdag 10 december

Minister Verhagen

Maandag 5 december

10.00 - 12.00

Vervolg Wetgevingsoverleg Energie

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Dinsdag 6 december en woensdag 7 december

Hele Dag

World Petroleum Congres (Doha)

Minister Verhagen presenteert dinsdag 6 en woensdag 7 december Nederland als energieknooppunt op het World Petroleum Congres in Qatar.

Het driejaarlijkse congres, waaraan vierduizend prominenten van over de hele wereld deelnemen uit politiek, overheid, bedrijfsleven, wordt wel de Olympiade van de energie-industrie genoemd. Nederland is met een paviljoen op het Congres aanwezig.

Energie is een van de topsectoren van de Nederlandse economie. Het kabinet ondersteunt Nederlandse bedrijven uit de topsectoren op veelbelovende markten in het buitenland. Dat moet in 2012 ministens 150 investeringsprojecten ter waarde van 625 miljoen euro en drieduizend nieuwe banen opleveren.

In zijn videopresentatie aan het congres laat minister Verhagen onder meer de mogelijkheden van Nederland als knooppunt voor het transport, de handel en de opslag van gas zien. De gasrotonde kan Nederland komende jaren ruim ¤ 18 miljard euro extra aan economische activiteit en ruim 13 duizend banen opleveren.

Het is voor het eerst dat het congres in het Midden-Oosten wordt gehouden. Minister Verhagen voert tijdens het congres onder andere besprekingen met de Qatarese minister van Handel al-Thani en met de minister van Energie Al-Sada. Verder zal de minister een ontmoeting hebben met Nederlandse en Qatarese bedrijven en ondernemers.

Donderdag 8 december

10.00 - 12.30

Opening nieuwe Fabriekshal Fujifilm

Minister Verhagen is aanwezig bij de feestelijk opening van een nieuwe fabriekshal van het Japanse fabrikant van filmmateriaal, camera's en gegevensdragers. In 1982 opende Fujifilm in Tilburg de eerste productiefaciliteit buiten Japan. Deze fabriek wordt steeds verder uitgebreid. Fujifilm is een van de grootste werkgevers van Noord-Brabant.

Locatie: Oudenstaart 1, Tilburg

16.00 - 18.00

Algemeen Overleg over de Brusselse Telecomraad (VTE-raad)

Locatie: Tweede Kamer

Vrijdag 9 december

09.00 - 09.30

In ontvangstname rapport commissie Streppel

Minister Verhagen neem een rapport in ontvangst over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Commissie Streppel onderzoek in hoeverre bedrijven hun eigen code over maatschappelijk verantwoord ondernemen naleven. De Commissie Streppel is de opvolger van de Commissie Tabaksblatt.

Locatie: Nieuwspoort

Staatssecretaris Bleker

Dinsdag 6 december

12.00-12.30 uur:

Ondertekening VIBEG-akkoord over bescherming van de natuur op de Noordzee met het visserijbedrijfsleven en natuurbeschermingsorganisaties. VIBEG staat voor visserij in beschermde gebieden. Het gaat om beperkingen van boomkorvisserij en garnalenvisserij in de Natura2000-gebieden de Vlakte van Raan (in de zuidwestelijke delta tegen de grens met België aan) en de Noodzeekustzone van Bergen (NH) tot Rottum.

Locatie: Ministerie van EL&I, Prins Clauslaan 8, Den Haag

15.30-16.00 uur:

VAO Dienst Regelingen

Locatie: Tweede Kamer. Den Haag

16.00-16.30 uur:

VAO Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

16.30-23.30 uur:

Eerste termijn Begrotingsbehandeling Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, onderdeel Landbouw en Natuur

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag㤤

㤤

Donderdag 8 december

13.00-13.30 uur:

VAO Decentralisatie Natuurbeheer

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

13.30-14.00 uur:

VAO Armoede en schuldenbeleid

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

14.00-14.30

VAO Landbouw in Ontwikkelingslanden

Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

14.30-21.00 uur: Begrotingsbehandeling Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, onderdeel Landbouw en Natuur

Noot voor redacties (