IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 5 december t/m vrijdag 9 december 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 5 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met filosoof Frank Meester over het boek 'De muziek zegt alles. De top2000 onder professoren'. Jaarlijks volgen 11 miljoen Nederlanders de Top2000 via radio, tv en internet. Meester verklaart deze enorme populariteit aan de hand van het werk van Marcel Proust.


* Dinsdag 6 december
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Te gast is Emine Bozkurt, Europarlementariër voor de PvdA.


* Woensdag 7 december
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Te gast is Chris Rutenfrans, opinieredacteur bij de Volkskrant. Met hem een gesprek over de ondergang van het westen. Aanleiding is het zojuist verschenen boek 'It's not the end of the world, it's just the end of you' van de Amerikaanse schrijver Spengler. Spengler is het pseudoniem van David P. Goldman, die een van 's werelds meest gelezen blogs schrijft over hoe culturen zichzelf om zeep helpen, over de oorzaken van de economische crisis en over de werking van beschavingen. Zijn boek bevat originele essays die volgens sommigen 'meer inzicht bieden dan de CIA, MI6 en Mossad bij elkaar'.


* Donderdag 8 december
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

In OBA Live elke donderdag een gast met een visie op de toekomst. Hij of zij kiest nieuws, opiniestukken, onderzoek, etc. om zijn of haar visie te illustreren. Vandaag de langetermijnvisie van Henk van Houtum, politiek geograaf en directeur van het Nijmegen Centre for Border Research. Uit praktisch én moreel oogpunt pleit Van Houtum voor open grenzen. Emigratie is officieel een mensenrecht.


* Vrijdag 9 december
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met publicist Elsbeth Etty over erotiek in de literatuur. De Nederlandse literatuur bestaat niet uitsluitend uit laaghangende bewolking en verre einders. In onze letteren is een schatkist aan sensuele verhalen te vinden. Etty bundelde de mooiste - van 1900 tot heden- in De Nederlandse erotische literatuur in 80 en enige verhalen.

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON