Ingezonden persbericht


5 december 2011

Topstuk van museumgoudA terug uit Frankrijk

'De gevallen engel' van Odilon Redon was in 2011 onderdeel van 2 exposities, in Galeries Nationales du Grand Palais in Parijs, Frankrijk en in Musée Fabre in Montpelier, Frankrijk.

Beide exposities hebben veel bezoekers getrokken.

De Redon van museumgoudA is onderdeel van de Arntzeniuscollectie. Deze collectie bevat meerdere topstukken, waaronder de gezusters Arntzenius van Tholen en de zonsondergang van Daubigny. MuseumgoudA beschouwt de Arntzeniuscollectie als een van de kerncollecties van het museum.

Voorlopig is de gevallen engel nog niet te zien in Gouda, want het schilderij is onderdeel van de tentoonstelling 'De Collectie verrijkt' in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Deze tentoonstelling loopt tot 30 april 2013. Om de paar jaar wordt de collectie van Museum Boijmans van Beuningen opnieuw ingericht. Deze keer is de presentatie 'verrijkt' met ruim twintig bruiklenen uit andere musea in Nederland en België. 'De gevallen engel' van museumgoudA is een van de twintig topstukken, naast meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Breughel de Oude, Rembrandt en Titiaan.




Ingezonden persbericht