Politie Twente

Overval Steenweg Enschede in Opsporing Verzocht Enschede
In de uitzending van Avro's Opsporing Verzocht morgenavond, 6 december 2011, wordt de brute overval op de metaalhandelaar aan de Steenweg in Enschede in beeld gebracht. Hij werd op donderdagochtend 17 november om 07.15 uur overvallen door twee mannen. Zij hebben zijn aktetas met daarin geld weggenomen. De metaalhandelaar gaf zich niet snel gewonnen en er volgde een gevecht tussen hem en zijn overvallers. Uiteindelijk werd door één van de daders op de man geschoten waarbij hij werd geraakt. Rechercheurs van Politie Twente zijn onmiddellijk een onderzoek gestart. Ze hebben al met veel getuigen gesproken maar dit heeft nog niet geleid tot het oplossen van de zaak.

Uit onderzoek blijkt dat de mogelijk daders de dagen voor de overval het slachtoffer in de gaten hebben gehouden. Het is ook mogelijk dat de eventuele daders het slachtoffer eerder hebben gevolgd. Het slachtoffer had een opvallende Mercedes S350. Zijn bedrijf, een metaalhandel, ligt aan de Najaarsweg in Enschede. Hij rijdt elke ochtend bijna dezelfde route. Misschien zijn er mensen die gezien hebben dat hij werd gevolgd.

De daders vluchtten na de overval verschillende kanten op. De één richting het Florapark, de ander de Ridderspoorstraat in. Op de kruising van de Floraparkstraat met de Ridderspoorstraat renden de daders samen verder. Ze zijn in een donkere stationwagon gestapt. Mogelijk is er sprake van een derde dader. De politie wil graag met getuigen in contact komen die meer over deze auto kunnen vertellen. De auto reed weg in de richting van de Minkmaatstraat.

De politie hoopt dat eventuele getuigen, die nog niet met de recherche hebben gesproken en toch informatie hebben, naar aanleiding van de uitzending contact zullen opnemen. Dit kan via het politienummer 0900-8844, de opsporingstiplijn: 0800-6070, anoniem via Bel M. 0800-7000 en er bestaat in deze zaak ook de mogelijkheid om te bellen met Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999. Tevens kan men informatie doorgeven per e-mail: overvallenteam@twente.politie.nl

Uitzending Opsporing Verzocht dinsdag 6 december 2011 om 21.30 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 7 december 2011 om 11.15 uur op Nederland 2.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 5 december 2011
Chantal Westerhoff 053-4555541


---- --
Negen auto's opengebroken, politie zoekt getuigen Enschede
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december werden negen auto's opengebroken. De politie zoekt getuigen.

De opengebroken auto's stonden geparkeerd op de Cronjestraat, Paul Krugerstraat, Waterlelielaan, Waterranonkellaan, Ekersdijk, Wederiklaan in Enschede. Uit de auto's werden onder andere navigatiesystemen gestolen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de auto-inbraken. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tips om een inbraak in uw auto te voorkomen: . Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor heel even . Sluit de auto altijd af
. Haal de radio en/of navigatie uit de auto; neem deze mee en verstop hem niet in de auto . Laat nooit kostbaarheden in de auto achter (camera, telefoon, koffertje, autopapieren, geld, creditcards e.d.) . Laat geen spullen zichtbaar in de auto achter, zoals boodschappentas en kleding . Laat zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open . Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats . Parkeer op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft . Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af. Behalve dit soort simpele maatregelen, kunt u natuurlijk ook technische voorzieningen aanbrengen, zoals een alarm. (2011115101/5034/5031/5030/5029/5024/5022/5021)

Aangehouden voor mishandeling
Saasveld
Een 26-jarige Hengeloër is zondagavond 4 december aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed.

Omstreeks 23.30 uur kreeg Politie Twente de melding dat bij een uitgaansgelegenheid aan de Gravenallee in Saasveld iemand was mishandeld, waarna agenten ter plaatse gingen. Een 24-jarige Enschedeër verklaarde dat hij tijdens een ruzie tussen twee groepen mishandeld was. Hij was met een glas op zijn hoofd geslagen. De man moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De dader was in een auto vertrokken na de mishandeling. Agenten gingen aan de hand van het opgegeven signalement op zoek naar de dader en de auto waarmee hij was vertrokken. Agenten zagen de auto rijden op de De Ruyterstraat in Borne. De bestuurder voldeed aan het opgegeven signalement en bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De man, een 26-jarige Hengeloër, is aangehouden voor mishandeling en rijden onder invloed en is voor verder onderzoek ingesloten. (2011115128)

Man aangehouden voor aanranding Hengelo
Zaterdagmorgen 3 december is een 24-jarige man uit Bunde (Dld) aangehouden voor aanranding.

Politie Twente kreeg omstreeks 08.30 uur de melding dat een 17-jarige inwoonster van Denekamp onzedelijk was betast door een voor haar onbekende man. Dit gebeurde op het station in Oldenzaal, net voordat zij de trein in wilde stappen. De onbekende man stapte uit de trein. Toen hij langs het 17-jarige meisje liep, betastte hij haar onzedelijk. Zij is vervolgens de trein ingestapt en naar Hengelo gereisd, waar zij vervolgens het treinpersoneel in kennis heeft gesteld. De politie werd ingeschakeld. Aan de hand van het opgegeven signalement kon kort daarop de verdachte worden aangehouden, die inmiddels in een andere trein zat. De 24-jarige man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. (2011114680)

Fietser aangereden, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 42-jarige man uit Hengelo is vrijdag 2 december op de Bornsestraat van zijn fiets gevallen. De man kwam om 17.40 uur op de rotonde op de Bornsestraat ter hoogte van een autogarage ten val, nadat hij aan de zijkant van zijn fiets geraakt werd door een auto. Waarschijnlijk was dit een kleine, rode auto.

De automobilist die de aanrijding veroorzaakte, stapte uit en raapte de fiets van het slachtoffer op. Omdat er een verkeersopstopping ontstond bij de rotonde, stelde het slachtoffer voor om iets verderop de gegevens uit te wisselen. Hierna is de automobilist in zijn auto gestapt en niet meer gezien. Het betrof een blanke man van ongeveer 50 jaar oud met een onverzorgd uiterlijk en ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto. Ook mensen die iets van deze aanrijding hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Hengelo, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011114692)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Maandag 5 december 2011
053-4555588


---- --