Ingezonden persbericht


Time Out Magazine roept Canal Company uit tot Best canal cruise company 2011

Amsterdam, 5 december 2011, Vrijdagavond zijn de 'Best of Amsterdam awards' uitgereikt in de Heineken Experience. Er was door 24.367 lezers van Time Out Magazine gestemd en Canal Company ging er vandoor met de titel Best canal cruise company 2011. De rederij werd in 1984 opgericht en is inmiddels de grootste speler op de Amsterdamse grachten met diverse rondvaartboten, waterfietsen en open sloepen.

Time Out Amsterdam, het Engelstalige magazine over Amsterdam, organiseerde voor het derde jaar de Best of Amsterdam awards. De recensenten en redacteuren van Time Out Amsterdam maakten een selectie van het beste dat Amsterdam te bieden heeft en dat in 50 categorieën op het gebied van lifestyle, uitgaan, eten en drinken, kunst en cultuur in Amsterdam. Het tijdschrift nomineerde 250 organisaties, waaronder ook Canal Company.

"De mening van de lezers van Time Out Magazine is voor ons erg belangrijk, zij zijn immers bezoekers van Amsterdam. Voor ons is het dan ook erg waardevol dat zij onze organisatie belonen met deze prestigieuze award," aldus Karen van Zanden, Commercieel Directeur Canal Company.

Over Canal Company
Canal Company is de grootste rederij van Amsterdam met de merknamen Canal Bike, Canal Bus, Canal Hopper, Amsterdam ECO Tours, Holland International Canal Cruises en Gray Line Amsterdam. Het begon met Canal Bike, waterfietsverhuur geschikt voor sightseeing door de grachten van Amsterdam. In 1990 werd Canal Bus geïntroduceerd, dé officiële Hop on, hop off canal cruise. Als eerste in Europa heeft Canal Company destijds haar boten uitgerust met CNG aardgasmotoren. In 2007 was de introductie van Canal Hopper een logisch vervolg. Negen elektrisch aangedreven open sloepen en een sloep aangedreven op waterstof. In 2010 opende Canal Company op Damrak Pier 6 Amsterdam ECO Tours. Vanaf deze steiger vertrekken milieuvriendelijke rondvaarten door de Amsterdamse grachten en tevens is dit het startpunt voor actieve wandel- en fietstochten.

Sinds de oprichting in 1984, beoogt Canal Company hét toonaangevende entertainmentbedrijf op en rond de Amsterdamse grachten en andere water gerelateerde locaties te zijn.